Home Bajke i priče NEVIDLJIVI POSAO – Poučna priča za muškarce, mladiće i dečake

NEVIDLJIVI POSAO – Poučna priča za muškarce, mladiće i dečake

296
0

Muškarac je došao kući s posla i pronašao troje svoje dece na dvorištu, još u pidžamama, sva blatnjava a prazne kutije hrane i omoti čokolade su bili razbacani su travi.

Vrata ženinog auta bila su otvorena, ulazna vrata kuće takođe, a nigde nije bilo ni njihovog psa. Ušavši u kuću, pronašao je još veći nered.

Lampa je bila srušena, a tepih zgužvan pored jednog zida. Televizor je bio preglasan a soba je bila zatrpana raznim igračkama. U kuhinji sudopera je bila nakrcana prljavim suđem, hrana je bila razbacana po stolu i podu, vrata frižidera su bila otvorena, na podu je bilo razbijenog stakla, u sredini kuhinje nalazila se mala gomila peska.

Brzo je krenuo na sprat preskačući preko hrpa igračaka i odeće. Tražio je ženu sav zabrinut; možda je bolesna ili joj se nešto dogodilo. Iz kupatila je tekao mali potočić. Zavirio je unutra i vidio hrpe mokrih peškira, voda je tekla iz umivaonika, a u kadi je bila prljava voda prepuna pene.

Kilometri toaletnog papira bili su razvučeni celim kupatilom. Požurio je u spavaću sobu i tamo je našao ženu u pidžami kako čita knjigu. Pogledala ga je, nasmejala mu se i pitala ga kako mu je bilo na poslu. Gledajući u neverici pitao ju je:

„Šta se ovde dogodilo danas?“

Ona se opet nasmejala i rekla:

„Znaš kada svaki dan dođeš nervozan sa posla i izdereš se na mene, od čega si umorna?! Šta si radila po celi dan?!“

On kaže:

„Znam!“

„E pa danas to nisam radila!“ – kaže ona i nastavi da čita.

 

SAŠA BOOKS

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here