Home Info NAJVEĆI EVROPSKI LANAC VRTIĆA STIGAO U BEOGRAD

NAJVEĆI EVROPSKI LANAC VRTIĆA STIGAO U BEOGRAD

97
0

Najveći lanac vrtića u Evropi francuske kompanije „Krešinter“ je ove jeseni postao suvlasnik Predškolske ustanove „Trešnjober“ iz Beograda, čime je ostvareno prvo strateško partnerstvo u predškolskom obrazovanju Srbij.

Ugovor o strateškom partnerstvu podrazumeva otvaranje novih vrtića u Srbiji, inovacije u radu i razmenu iskustava vaspitača sa kolegama iz drugih zemalja gde „Krešinter“ posluje.

Predsednica Upravnog odbora „Trešnjobera“ Jelena Krstović rekla je da očekuje da će krajem ove i tokom sledeće godine biti otvoreno nekoliko novih vrtića.

„Naša praksa da dete, uz stručnu usmerenost vaspitača, lična interesovanja i darovitost, kreira svoje predškolske aktivnosti nas je i povezalo sa najvećim lancem vrtića u Evropi“, istakla je Krstović, a saopštio je „Trešnjober“.

Ona je dodala da „Trešnjober“ ostaje domaći vrtić, sa direktnom podrškom međunarodne prakse i evropskih standarda.

Direktor za Evropu u „Krešinteru“ Metju Dvernj rekao je da će to partnerstvo značajno unaprediti i modernizovati privatno predškolsko obrazovanje u Srbiji.

Sistem vrtića francuske kompanije „Krešinter“ okuplja više od 4.300 dece, a posluje u Francuskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Belgiji i Luksemburgu.

Predškolska ustanova „Trešnjober“ osnovana je 2001. godine, okuplja 350 dece i posluje na tri lokacije u Beogradu.

Autor: mondo.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here