Home Info NAJ ČITAOCI UČENIK UROŠ STOJANOVIĆ I VASPITAČICA MAJA MILADINOVIĆ

NAJ ČITAOCI UČENIK UROŠ STOJANOVIĆ I VASPITAČICA MAJA MILADINOVIĆ

113
0

Povodom dana biblioteke u Vlasotincu nagrađeni naj čitaoci, darodavci i saradnici

 16. maj je Dan biblioteke Desanka Maksimović“ u Vlasotincu i tim povodom proglašenjem naj čitalaca, nagradama, pohvalama i priznanjima odaje se počast svima koji su između dva maja doprineli da ovaj hram kulture još više dobije na značaju i obogati svoj knjižni fond.

„Ove godine će izostati okupljanje, sa prigodnim programom u našoj Galeriji, a zahvalnice i pohvale će dobitnicima biti uručene naknadno“, kaže Srba Takić, direktor biblioteke.

Za naj čitaoca proglašen je i pohvaljen Uroš Stojanović iz Konopnice, a u kategoriji starijih to je Maja Miladinović, vaspitačica.

Zahvalnica za nesebičnu pomoć i saradnju dodeljene su ministru kulure i informisanj Vladanu Vukosavljeviću i šefu kabineta istog ministarstva Branislavu Maričiću.

„Zahvaljujući njihovom zalaganju u prethodnoj godini u dva navrata, Ministarstvo je dodelilo našoj biblioteci novčanu pomoć od 500.000dinara“, objašnjava Takić.

Zahvalnicu za nesebičnu pomoć i saradnju dobili su i  Udruženje Vlasotinčana u Beogradu „Vlada Ilić“, koji su pomogli kod štampnja knjige „Miodrag Nagorni – Moji Vlasotinčani“, kao i matična biblioteka „Radoje Domanović“ iz Leskovca, a od pojedinaca dobili su ga i prof. dr Đura Stevanović i Slavica Stojković.

Za doprinos u obogaćivanju knjižnog fonda izrečena je pisana zahvalnost ustanovama: Narodnoj biblioteci Srbije (Odsek za poklone), Institutu za savremenu istoriju, Institutu za noviju istoriju, Arhivu Srbije, Narodnom muzeju Leskovac i Gradskoj biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac.

Od pojedinaca ovo je priznanje dato: prof. dr Momčilu Pavloviću, prof. dr Ljudmili Nagorni, prof. dr Mirjani Tomičić, prof. dr Žarku Spasiću, prof. dr Momčilu Isiću, prof. dr Hristivoju Pejčiću, generalu Milosavu Simoviću, dr Vojislavu Aleksiću, prof. Vladimiru Milčiću, pukovniku Tomislavu Mitiću, Jasmini Mitrović, Radici Kovandžić, Tanji Kokotović, Dragici Ćirković, Aleksandri Miladinović, Goranu Petrovskom, Aleksandru Spasiću, Bojani Đokić, Miri Nešić, Oliveri Petković, Živojinu Pavloviću, Jeleni Milenković, Nebojši Đoriću, Dragoljubu Đorđeviću, Daliboru Kociću, Đorđu Stojiljkoviću, Milutinu Stanojeviću, Snežani Janković, Svetlani Šarić, Slobodanu Mladenoviću.

Za medijsko predstavljnje i jačanje ugleda biblioteke zahvalnice su otišle na adrese: RTS – dopisništvo Leskovac, bilten Vlasina i Info-desk Vlasotince.

„Svima njima zahvaljujemo se još jednom, uz nadu da će biti sa nama i u narednim godinama, jer biblioteka su ljudi koji je čine. Obaveze koje smo prihvatili, uz njihovu velikodušnost i otvorenost za saradnju, doprineće da važnost i uticaj naše biblioteke još više raste“, zaključuje Takić.

Autor: M. Ivanović

https://jugmedia.rs/naj-citaoci-ucenik-uros-stojanovic-i-vaspitacica-maja-miladinovic/

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here