Home Predstavljamo DECA I DIJABETES!

DECA I DIJABETES!

85
0

NA FRUŠKOJ GORI ODRŽANA LETNJA ŠKOLA ZA DECU OBOLELU OD DIJABETESA!

U periodu od 14. do 20. avgusta 2017. u hotelu Norcev na Fruškoj gori udruženje „Plavo srce 021“ je održalo letnju školu „S-B-B 2017.“ SBB se odnosi na samokontrolu – bazal – bolus, svakodnevnicu osoba sa dijabetesom.

Udruženje „Plavo srce 021“ iz Novog Sada organizuje školu  od 2015. godine.   Učesnici kampa su deca  uzrasta od četiri do devetnaest godina, obolela od dijabetesa i tim koji brine o njima (poznatiju kao ,,Ceca i deca“).

Novina za ovogodišnje školarce jeste da su ovog leta oni sami predavači. Najmlađi edukator je četvorogodišnja devojčica koja je svoje iskustvo podelila sa svojim drugarima.

Teme o kojima se govorilo odnose se na život sa dijabetesom i deljenju iskustava.

Sa elektronskim dnevnicima Accu-Chek Connect udruženje „Plavo srce 021“ ide u korak sa najnovijom  tehnologijom praćenja vrednosti glikemija. Pored predavanja bitnu ulogu igrale su i sportske aktivnosti.

U sklopu njih organizovan je i sportski  turnir  sa drugarima iz letnjeg “Komp Kampa“ – Letnjeg kompjuterskog kampa za decu  gde su članovi pokazali umeće u fudbalu, odbojci … i pomalo zaboravljenoj dečijoj igri „između 2 vatre“. Druženje je završeno maskenbalom i zajedničkom žurkom sa drugarima iz KompKampa.

Realizaciju kampa pomogle su kompanije  NovoNordisk, Roche, ADOC, Medtronic, Epsilon, Abbott, Dijabetološki savez Srbije, apoteka Farmanea i drugi prijatelji udruženja roditelja i dece „Plavo srce 021“ Novi Sad.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here