Home Kerefeke poezija MOJE KOSOVO – Kristina Petrović 7. razred, Crkvene Vodice, Kosovo i Metohija

MOJE KOSOVO – Kristina Petrović 7. razred, Crkvene Vodice, Kosovo i Metohija

579
8

NA KOSOVU RAVNOM

SUNCE JAKO SIJA

GRAČANICA MOJA

MENI NAJMILIJA

 

DOĐITE NAM DECO

DA NE BUDE TAME

DA ZAJEDNO OBASJAMO

MANASTIRE SLAVNE

 

 

 

NAJVEĆE BOGATSTVO

OSTAVIŠE NAMA

PRECI NAŠI HRABRI

SA KOSOVA RAVNA

 

BOŽUROVI MOJI

CRVENE SU BOJE

NA GAZIMESTANU

PONOSITO STOJE

 

ZNAJTE SADA DECO

DA ŠTO NAS JE VIŠE

ISTORIJA NAŠA

NEŠTO NOVO PIŠE

 

KNEZ LAZAR KO NEKAD

SADA GORDO STOJI

GLEDA SA VISINE

I JUNAKE BROJI

 

Kristina je pesmu mapisala kada je bila treći razred.

 

8 COMMENTS

  1. Prelepa pesma zaista. Kristini želim da nastavi da piše ovako lepe pesme i da nas uskoro obraduje jednom knjigom poezije i postane najmlađi pesnik ikada koji je objavio knjigu sa Kosova i Metohije!

  2. Kada jedna devojčica sa Kosova i Metohije napiše ovakve stihove, nama koji ih čitamo je jasno da deca ozbiljnije od svih nas čuvaju svoju zemlju. Da trebamo da budemo i sami kao deca, da se setimo šta znače reči domovina, odanost, kolevka, istorija, i poštovanje vlastitog porekla.

  3. Za selo je ova objavljena pesma velika stvar. Iz Crkvene Vodice Kristina Petrović je jedan od najvećih talenta. Nemaju deca neke šanse da se tako objavi neki njihov rad. Zaposleni u školi nemaju znanje da rade malo bolje, studirali kako su studirali, pozapošljavali se kako se pozaposljavali, da ne bude sada kao kritika. Činjenica je da stanje loše, i da minimalno čini za decu koja žive na Kosovu i Metohiji. Od odraslih koji trebaju deci da omoguće nešto nema neke koristi. Zato hvala vama koji ste objavili ovu pesmu na vašem sajtu, jer ste otvorili vrata Kristini Petrović da se njene reči prošire i pročitaju, od Boga vam svako dobro.

  4. Neke od najlepših pesama napisane su i pevane o Kristini, a sada Kristina piše za nas. Čestitamo na stihovima, verujemo da će razredni starešina da te dostojanstveno pohvali što na ovako lep način promovišeš svoju školu, svoju Crkvenu Vodicu i Obilić. Pozdrav za familiju Nikolić !

  5. Koliko se da videti, ova pesma je čitanija od poezije najpoznatijih pesnika, a od onih koje su objavljene na sajtu.Veliki uspeh za Kristinu Petrović, i sve čestitke od knjizevnika.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here