Home Poznati MILOŠ BIKOVIĆ PROGOVORIO O TUŽNOM DETINJSTVU!

MILOŠ BIKOVIĆ PROGOVORIO O TUŽNOM DETINJSTVU!

687
0

Glumac Miloš Biković otvorio je dušu o svom detinjstvu i odrastanju, te istakao da mu nije uvek bilo lako!

Biković je ispričao da su se njegova majka i on često selili, budući da je bilo teško naći stan za koji su mogli da priušte kiriju.

– Kad sam bio dete, majka i ja smo se selili od mesta do mesta, šest ili sedam puta, živeli u različitim iznajmljenim stanovima. Mama je pokušavala da iznajmi što jeftinije stanove, pa smo najčešće živeli na periferiji grada. Ponekad smo uspevali da nađemo nešto bliže njenom poslu (ona je radila u školi), ali je stanarina vremenom rasla, pa smo opet morali da tražimo nešto jeftinije. I tek kad sam imao 15 godina, smestili smo se u sopstveni stan, država nam ga je dodelila. Ali dobro se sećam i dedine kuće, nalazi se na severoistoku Srbije, sada tamo živi moj ujak. Sećam se kako su tamo rasle maline, borovnice, kruške. Ti mirisi i dalje pokreću moja prva sećanja iz detinjstva. Najjači od njih je miris borove šume – izjavio je glumac.

Biković je završio Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, nakon čega je na istom i predavao, a sada je govorio o tome zbog čega je napustio posao na fakultetu.

– Kad sam otišao na snimanje u Rusiju, morao sam da napustim i univerzitet i pozorište (tada sam radio u dva pozorišta odjednom). Nemoguće je raditi oboje, morao sam nešto da žrtvujem. A sada sam se vratio na pozorišnu scenu, nedavno smo radili predstavu „Baal“ po Brehtu. Čini mi se da kada čovek igra u pozorištu, ima više šanse da nauči nešto novo nego na snimanju filma. Pozorište vam daje vremena za razmišljanje. Ne možete izaći u javnost sa polugotovim rešenjima. U filmu vas montaža može spasiti, ali u pozorištu to nije tako, pred gledaoce možete izaći samo kada ste spremni – rekao je glumac.

https://www.alo.rs/zabava/kultura/531051/mama-je-iznajmljivala-sto-jeftinije-stanove-na-kraju-smo-dobili-dom-milos-bikovic-progovorio-o-tuznom-detinjstvu/vest

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here