Home Zanimljivosti MILION DECE U TAJLANDU MEDITIRALO ZA MIR U SVETU

MILION DECE U TAJLANDU MEDITIRALO ZA MIR U SVETU

105
0

Svi znamo koliko je teško postaviti jedno dete da sedi mirno neko vreme, a na Tajlandu su uspeli da milion dece udruže u dugotrajnoj meditaciji.

 

Razlog je projekat „V-Star Change the World“ koji VEĆ GODINAMA organizuje masovne meditacije.

U budističkom hramu Phra Dhammakaya, u severnom predgrađu Bangkoka, organizovana je masovna meditacija. Oko 7.000 škola sa više od milion dece učestvovalo je u ovom događaju. Oni su sedeli u miru i meditirali u tišini ceo dan. Impresivne slike sa ovog događaja su obišle svet.

 

V-Star ima značenje „Zvezda vrlina“, a deca koja su učestvovala u ovom masovnom događaju su birana u svojim školama i lokalnim zajednicama prema vrlinama i posebnim moralnim kvalitetima. Cilj projekta je da se okupe najbolji koji će se tokom meditacije povezati u jedno i pružiti snažnu podršku miru u svetu.

 

 

Izbor đaka nije bio nimalo lak. Svi su dobijali deset zadataka koje su morali da ispune tokom perioda od tri meseca. Među zadacima su bili štednja od džeparca, pomoć roditeljima u kućnim poslovima ili nameštanje svog kreveta posle ujutro nakon buđenja.

 

Vizija projekta je da smo svi jedno. Ideja je da se ljudi povežu pozitivnim mislima, da pol, rasa, seksualno opredeljenje, političko mišljenje, prestanu da budu razlog za sukobe među ljudima.

 

Svako od nas svojim ličnim primerom i dobrotom može da promeni ovaj svet na bolje.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here