Home Info MESTA U NOVOSADSKIM VRTIĆIMA ZA JOŠ DECE, ODOBRENO PROŠIRENJE LISTE

MESTA U NOVOSADSKIM VRTIĆIMA ZA JOŠ DECE, ODOBRENO PROŠIRENJE LISTE

50
0

Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ dobila je od Grada odobrenje da u vrtiće upiše dodatnih 20 odsto dece, tj. da proširi svoj normativ u ovom procentu.

To podrazumeva novu šansu za upis za nekih od 3.328 mališana koji nisu primljeni u vrtiće po konkursu predškolske ustanove i nalaze se na listi čekanja. Ovu listu, inače, čine odbijena deca (1.872 mališana), neraspisana tj. deca koja su konkurisala na nepostojeća mesta (1.435) i 21 beba koja nije ispunjavala uslove konkursa (bebe koje nisu napunile šest meseci).

Kako za 021 navodi koordinatorka službe za upis, ispis i premeštaj u „Radosnom detinjstvu“ Ružica Svorcan, ustanova upravo završava papirologiju u vezi sa konkursom i potpisivanjem ugovora sa roditeljima čija deca su primljena.

„Od 3. septembra zvanično počinje upis sve dece koja su primljena i koja budu primljena putem ovog proširenja. Proširenjem će biti obuhvaćena deca koja su sledeća po visini bodova na bodovnoj listi, a bila su ispod crte. Te roditelje ćemo mi pozvati telefonom i obavestiti o ishodu proširenja“, objašnjava Svorcan za naš portal.

Podsetimo, upis u vrtiće obavlja se tokom cele godine.

Roditelji primljene dece treba do utorka, 17. jula da dođu u upravu Predškolske ustanove u Pavla Simića 9 kako bi potvrdili upis i potpisali ugovor. Uslov za zaključivanje ugovora je da roditelj, odnosno zakonski zastupnik deteta, prilikom zaključenja ugovora, priloži potvrdu Doma zdravlja, kao i potvrdu da je dete vakcinisano.

Autor: Gorica Nikolin – gorica@021.rs

http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/192634/Mesta-u-novosadskim-vrticima-za-jos-dece-odobreno-prosirenje-liste.html

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here