Home Svaštara MAME ĐAKA PRVAKA – KOJI TIP MAME STE VI?

MAME ĐAKA PRVAKA – KOJI TIP MAME STE VI?

93
0

Prvi dan škole ne stvara tremu samo deci, već i njihovim roditeljima, posebno majkama. Pošto deca uđu u učionice, one reaguju na različite načine. Evo i kako…

Izdvojili smo za vas nekoliko tipova mama koje su ove godine prvi put ispratile svoje đake prvake u školu. Zabavite se i otkrijte kojem tipu vi pripadate.

 


Mama emotivac

Neke majke jednostavno ne mogu a da ne puste koju suzu kada njihovo dete krene u školu. Čitav taj dan za takve će biti emotivan. Ukoliko je vidite ponovo da plače pružite joj maramicu i recite kako će sve biti u redu.

Mame koje se već poznaju

Išle su zajedno u ovu školu, i sada njihova deca idu zajedno u istu, u krajnjoj liniji – njihovoj sreći nema kraja. Ukoliko mislite da ćete se družiti velika je verovatnoća da se varate, jer ipak, one se drže zajedno veoma dugo i prilično se očigledno ne interesuju za bilo koga van svog malenog kruga.

Mama paparaco

Ovo je mama kojoj nikada ni jedan trenutak neće promaći. Moguće je da je slikala dete i sa vašim kako ulaze u školu. Saznatćete kada izradi fotografije.

Mama koja slavi

Ona strpljivo čeka taj mili momenat kada će se oglasiti zvono za početak prvog školskog časa, i onda ćete čuti kako se otvara boca šampanjca. Da, to je ta mama, uvek prva kada se nešto proslavlja, a ovaj momenat je toliko važan da mora da se proslavi odmah, tu i sada.

Organizovana mama

Ona uvek želi da bude obavještena. Ona će organizovati izlete, i prva dolaziti na roditeljske sastanke, uprkos činjenici da već zna sve, jer redovno odlazi kod učiteljice na razgovore. Njen mališan će uvek negde u torbi imati olovku viška koja radi, i uredno spakovan slatkiš, baš kao i ovog prvog dana.

 

Zauzeta mama

Ona uredno doveze dete ispred škole, poželi mu sreću i nastavlja dalje sa dnevnim aktivnostima. Ne brinite, doći će ona tačno na vreme da pokupi dete, i tokom vožnje kući radosno će deliti dogodovštine dana.

Mama sa previše obaveza

Nju ćete prepoznati kako svu svoju decu dovodi u školu, naizmenično proverava da li su sve spakovali i da li su svima dobro zavezane pertle, tako da ako primetite ovakvu mamu slobodno joj pomozite, biće vam zahvalna.

 

 

 

Mama nesuđena učiteljica

Nju ćete najverovatnije primetiti blizu učiteljice. Ona će uvek biti spremna da na bilo koji način pomogne. Međutim, nemojte u to slepo verovati. Ona samo prati svog mališana, i na ovaj način krade koji momenat viška, i uspeće da ga vidi kako prvi put seda u svoju školsku klupu.

Hvalisava mama

Ona ima dete u starijem razredu, ona već zna kako će sve ovo proći. Smeška se, maše, svima želi dobar dan, ona sve zna, i ako ne zna – insistiraće na tome da sve zna, uz kafu koju je prva uspela da uzme jer već zna kuda se ide do kafeterije.

Ovo su ljudi sa kojima ćete uskoro biti u svakodnevnom kontaktu.

Sretan polazak u školu i vama, kao i vašoj deci!

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here