Home Predstavljamo КРЕАКТИВНА КЊИГА, БАШ ЗА ТЕБЕ! „ХАЈДЕ ДА СЕ ИГРАМО – АУТОР НАДA...

КРЕАКТИВНА КЊИГА, БАШ ЗА ТЕБЕ! „ХАЈДЕ ДА СЕ ИГРАМО – АУТОР НАДA КЉАЈИЋ

65
0

Ову интерактивну књигу намењену деци, је осмислила и написала учитељица Нада Кљајић, и са разлогом носи једноставан назив-позив „Хајде да се играмо!“ Намењена је деци млађег школског узраста, у наставном раду у школи и ван ње, у породици, али и свима онима који желе да се на другачији начин играју са децом.

Две целине,  вешто уклопљене, чине ову књигу, не би ли се и на тај начин додатно подстакле дечије способности и врлине. Идеја ауторке је била у томе да позове децу да буду коаутори-илустратори, и да се са њом „поиграју“ док читају књигу, решавајући постављене изазове, цртежима или речима. На скоро свакој страници првог дела књиге налазе се празни делови намењени за дечији креактивни рад.

Такође у овој интерактивној књизи постоје наменски линкови са корисним адресама путем којих деца могу нешто више сазнати о одговарајућој теми на интеренету.

Кроз садржај првог дела (целина) књиге млади читаоци ће се упознати са животом и васпитним (образовним) садржајима учитељице Хризантеме Розе и њених занимљивих ђака у необичној, несвакидашњој школи. Свако дете ће на тај начин, путем ове приче преиспитивати своје понашање према друговима, родитељима, рођацима али и према окружењу, тренирати пажњу, доследност, стрпљење, толеранцију, концентрацију,… Зато што ће у ликовима и догађајима из књиге тражити и проналазити, упоређивати, сличности и разлике.

Уз наизглед лаку причу, деца ће неосетно изоштравати своју пажњу и будност маркирањем основних чињеница. Први део књиге, ауторка је смислено  повезала са  другим делом који чине пригодне песме са темама из школског градива, као на пример: што је рељеф, очување животне средине, шта је екологија, како вода кружи у природи и слично, као и неке интересантне ситуације из друштва, а говоре о срећи, љубави, забави, међуљудским особинама итд.

На крају књиге, учитељица Нада даје деци могућност да слободном вољом и идејом, оцене заједнички рад аутора и коаутора као и да осликају корице ове оригиналне дечије књиге.

До сада је учитељица књижевница Нада Кљајић имала већи број промоција ове Креактивне књиге баш за тебе! А под називом „Хајде да се играмо!“ И на основу заинтересованости ђака, слободно се може рећи да је постала верна „Паметна играчка“ деци, а учитељима добар приручни материјал током рада.

 

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here