Home Predstavljamo KOVINSKI ZABAVIŠTANCI KAO GLUMCI I STVARAOCI

KOVINSKI ZABAVIŠTANCI KAO GLUMCI I STVARAOCI

277
0

Predškolska ustanova „Naša radost“ iz Kovina učestvovala je 17. maja na XIII Festivalu dečjih dramskih radosti „ Dedar“ koji se tradicionalno održava u Domu kulture u Smederevu.

U kategoriji „Deca glumci“ učestvovala je predškolska grupa vaspitačice Dubravke Toma – za predstavu „Maša i meda“, tekst su pisala deca, a za režiju i scenografiju je bila zadužena vaspitačica.

U kategoriji “Deca i vaspitači glumci“ učestvovala su deca različitog uzrasta, sa predstavom „Bumbar i bubamara“. Tekst je pisala vaspitačica Jelena Captenić, a za scenografiju i režiju je bio zadužen tim vaspitača.

Pored dece, u predstavi glume i vaspitači: Ivana Tubić, Jelena Stanković i Snežana Tomić. Za muziku je bila zadužena vaspitačica Jelena Erceg. Kao velika podrška i pomoć deci i vaspitačima tokom učešća na Festivalu, bile su pedagog Milena Despinić i direktorka Aleksandra Alavanja.

 

Kolektiv Predškolske ustanove se posebno zahvaljuje roditeljima na saradnji u izradi kostima za predstave. Svi učesnici su dobili zahvalnice.

 S obzirom na uloženi trud u radu na ovim predstavama, mališani i vaspitači posebno su igrali u Kovinu, pred domaćom publikom: za ostalu decu i roditelje obe predstave izveli su u Centru za kulturu Kovin narednog petka, 26. maja, a za sve druge zainteresovane, predstave se igraju i tokom manifestacije „Stari Lala“ u junu.

Predškolska ustanova „Naša radost“ Kovin je subotu, 20. maja obeležila Dan ustanove i tim povodom organizovala je program u kome su učestvovala deca, učesnici takmičenja „Mali recitatori“.

Najmlađi sugrađani su pripremili i završne priredbe, koje su se održale u Centru za kulturu Kovin. Priredbe obdanišnih i predškolskih grupa za kraj ove školske godine su bile na temu „U svetu filmske muzike“, a održale su se 22. i 23. maja.

http://www.kovin.org.rs/

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here