Home Kerefeke poezija KONKURS „KEREFEKE POEZIJA 2017“!

KONKURS „KEREFEKE POEZIJA 2017“!

102
0

INTERNET RADIO ZA DECU ,,KEREFEKE,, , raspisuje konkurs ,,KEREFEKE POEZIJA 2017.,,“ za najlepše dečije pesme učenike osnovnih škola.

TEMA radova treba da bude priroda i pojave u prirodi, biljni i životinjski svet, ponašanje u prirodi,  zaštita prirode…

Prijem radova traje do 30. OKTOBRA 2017., dok će se rezultati objaviti u DECEMBRU 2017.  na sajtu INTERNET RADIJA ZA DECU ,,KEREFEKE,,“ (www.kerefeke.org.rs).

Odabrane pesme će se tokom konkursa objavljivati na stranici INTERNET RADIJA ZA DECU ,,KEREFEKE,,“u rubrici ,,KEREFEKE POEZIJA,,“ i  biti emitovane u okviru radio emisije ,,KEREFEKE POEZIJA,,“koja je na programu subotom od 8,00 do 17,00,  dok će nabolje pesme biti štampane u knjizi ,,KEREFEKE POEZIJA 2017.,,“

Za razliku od uobičajenih konkursa gde se nagra|uje samo mali broj učenika ovaj konkurs ima sasvim drugu dimenziju jer se veći broj radova publikuje putem internet radija, sajta i knjge.
Ova činjenica treba da motiviše mlade stvaraoce jer će mogućnost da i drugi čuju i pročitaju njhovu pesmu biti najveća nagrada koju svaki pisac očekuje a to je da se njegovo delo publikuje.

Najzanimljivije, najkreativnije, najinteresantnije,  najbolje radove očekuju nagrade:  diplome, knjige, pretplate na dečiji ekološki časopis ,,Čuvari ravnice,,“ a nabolje pesme će biti štampane u knjizi „,,KEREFEKE POEZIJA 2017.,,“

PRAVILA KONURSA

Svaki učenik može da pošalje 3 pesme.
Pesme ne smeju biti duže od tri strofe po četiri stiha (12 stihova).
Radovi se dostavljaju isključivo mejlom u programu WORD.
Ukoliko je rad na latinici obavezno se kucaju slova sa kvačicom č, ć, č, x, š…

Uz radove se šalju podaci:

  1. Ime, prezime učenika i razred

  2. Fotografija učenika

    2. Ime mentora (učiteljice, nastavnice) i kontakt  telefon i mejl

    3. Ime škole, adresa i kontakt telefon i mejl

Radovi se šalju na mejl adresu:

kerefekepoezija@gmail.com


Rok za slanje radova je 30. oktobar 2017. ali vi počnite već sada da šaljete radove jer će se odabrani radovi objavljivati tokom celog trajanja konkursa.

Objavljivanje radova na sajtu INTERNET RADIO ZA DECU ,,KEREFEKE,, i u emisiji ,,KEREFEKE POEZIJA,, tokom konkursa ne znači da su to nagra|eni radovi kao što ne znači da ukoliko neki rad nije objavljen pre konačnih rezultata neće dobiti nagradu!

Čekamo vaše radove!

www.kerefeke.org.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here