Home Zanimljivosti KOJI SU NAJDUHOVITIJI AUTOMOBILI NA SVETU?

KOJI SU NAJDUHOVITIJI AUTOMOBILI NA SVETU?

179
0

Znate onu: “TI si smešan ali nisi duhovit…”? E pa to se nekada može odnositi i na automobile. Obični automobili mogu postati dosadni, posebno uobičajeni modeli kao što su stari Golf 2 ili pak sa druge strane luksuzni Mercedes.  Pogledajte koji su to najduhovitiji automobili koji okreću glave gde god da se pojave.

Mačka na točkovima

Ako ste mislili da neki ljudi previše vole životinje onda niste videli trud vlasnika ovog automobila koji ga je pretvorio u mačku iz nekog razloga.

VW Buba

Kada je nemački proizvođač 1945. izbacio model 1,785 tip 1, poznatiji kao Buba, očekivali biste auto koji svojim dizajnom treba više da liči na insekta nego na vozilo. Očigledno je to bio stav vlasnika ove ,,Bube’’ koja sada umesto točkova ima 8 dugih nogu. Tako je ikonska buba koja asocira na hipi pokret i neka srećnija vremena postala prokleta sprava pravo iz nekog horor filma.

Riblji auto

Imate staru mazdu 323 koja vam stoji u garaži, a ujedno ste vlasnik ribarnice? Koji je bolji način da iskoristite auto i reklamirate vaš biznis od kupovine 6 rolni selotejpa i pretvaranja svog automobila u kotrljajuću ribu. Mada ne znamo kako se snalazi u vodi.

Plišani auto

Suvišno je reći da je ovo automobil koji privlači pažnju i sirene ostalih vozača, donoseći osmeh čak i onim najnervoznijim vozačima u najvećem saobraćajnom špicu. Ukrašavanje je počelo u septembru 2008. godine, kada je okoreli navijač ,,Cronulla Sharks’’ ragbi tima naslikao svoj auto u timskim bojama, plavoj i beloj. „Dodao sam igračke ajkule, ali oni su od tada jedva pobeđivali. Nadam se da nisam baksuz. Sve je počelo kao hobi, a onda sam mislio da bi izgledalo smešno i zanimljivo da dodam još igračaka i tako je krenulo.’’ On skuplja igračke na garažnim prodajama i ponekad naiđe na ostavljene igračke pored kontejnera. Više od 300 igračaka je zalepljeno na spoljašnjoj strani, a procenjuje da je do 200 iznutra. Polako mu ponestaje mesta. Ali, uprkos šarenim smetnjama, on je rekao da mu policija ne pravi problem „Više puta su me zaustavili, ali kada bi policija proverila stanje, dali bi mi zeleno svetlo. Dokle god su retrovizori, svetla i registarska tablica vidljivi, onda je sve u redu.“, rekao je on.

Igračka od lego kockica koju je moguće voziti

20-godišnji genije iz Rumunije izgradio je prvi Lego automobil u punoj veličini na svetu, sa komprimovanim Lego motorom koji se pokreće vazduhom. Ima prostora za dva putnika i može da dostigne maksimalnu brzinu od oko 30 km/č. Nazvan Super Sjajni Mikro projekat, LEGO auto je zamislio Steve Sammartino iz Melburna, a izgrađen je u Rumuniji od strane Raula Oaida. Izgradnja, koja je trajala 20 meseci, je finansirana od strane 40 donatora u ukupnom iznosu od $ 22,000. Dok se automobil sastoji od više od 500.000 lego komada,mala plastična cigla je izbegnuta za neke od ključnih delova, komponenti opterećenja, kao što su gume i felne – i za stvari kao što su obrtomeri, koje je prilično teško napraviti od Lego kockica.

Fića kabriolet

Ovaj simpatični automobil je prava stvar za dame koje vole da osete vetar u kosi, a ako ne žele da pokvare frizuru mogu samo lagano da krstare gradom dok su sve oči uprte u njih.

Graško

Ko još može da se pohvali da se vozi u zrnu graška?

Đakuzi u kolima

Za one vrele letnje dane, samo da ne otvore vrata slučajno. Koji vam se najviše svideo i da li biste ga i vi vozili?

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here