Home Zanimljivosti КОЈI ЈЕ NAJBOLJI GRAD ZA ODGAJANJE DECE U AMERICI?

КОЈI ЈЕ NAJBOLJI GRAD ZA ODGAJANJE DECE U AMERICI?

142
0

U Americi je sprovedena studija o gradu koji je najbolji za odgajanje dece. Pri vrhu liste su uglavnom gradići širom Amerike čija vam imena neće biti poznata. Na listi je 11 gradova u Nebraski, sedam u Ilinoisu i Ohaju, šest u Njujorku, četiri u Tenesiju, tri u Mičigenu, po dva u Džordžiji, Kentakiju i Teksasu i po jedan u Alabami, Misisipiju i Oregonu. Na polururalnom parčetu zemlje, sedam milja severozapadno od Sinsinatija, našao se i pobednik, grad po imenu Groesbek.

Iako Groesbek nije bio na prvom mestu u svih pet kategorija koje je obuhvatila ova studija, pogled na sam grad i njegove ljude pokazuje društvo koje zadovoljava veliki deo svih dečjih potreba za rast i razvoj. Tu je dom preko 7.000 ljudi, a prihod prosečnog domaćinstva je 49.235 dolara. Posetite Groesbek i naći ćete porodične kuće s jednim spratom i stambene zgrade za više porodica koje se pružaju duž ulica, sa zelenim površinama na kojima pasu krave i gde se šetaju kokoške.

Što se tiče obrazovnih potencijala ovog grada, studija je uzela u obzir broj državnih i privatnih škola, ali i broj bodova koje su đaci osvajali na testovima jezika i matematike. Broj njihovih bodova poređen je s državnim prosekom. Državne škole u Groesbeku nude roditeljima izbor između pet osnovnih škola i jedne srednje škole, čiji fudbalski tim se trenutno bori za šampionat. Grad ima i jednu od najboljih privatnih škola u državi.

Životni izdaci prosečnog domaćinstva iz ovog grada porede se s nacionalnim prosekom (gledaju se hipoteke, iznajmljivanje, popravke, održavanje, obrazovanje, zabava, hrana, zdravlje, nameštaj i transport). Groesbek zauzima 23. mesto u ovoj kategoriji. U gradu je takođe mali procenat kriminala, zbog čega je na vrhu liste u ovoj kategoriji. Krivična dela kao što su silovanje, ubistvo, napad, pljačka, obijanje, paljevina i krađa automobila poređena su s nacionalnim prosekom.

Najatraktivnija stvar ovog malog grada u Ohaju za mlade roditelje je veliki izbor mesta za rekreaciju i kulturne aktivnosti. Grad ima dva velika parka koji se nalaze na samo pet minuta vožnje od centra, dečji kajak i kanu klub na reci Majami, soker i bejzbol terene, ali i staze za šetnju. Blizina velikog grada kao što je Sinsinati je velika prednost, jer su mogućnosti za obilazak muzeja, akvarijuma, tematskih parkova, zoološkog vrta, kao i za bavljenje raznim sportovima na samo pola sata vožnje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here