Home Poznati KO SU SUNĐER BOB KOCKALONE I NJEGOVI PRIJATELJI?

KO SU SUNĐER BOB KOCKALONE I NJEGOVI PRIJATELJI?

2607
1

Sunđer Bob Kockalone je američka crtana televizijska serija koja je smeštena u Tihi okean u gradić Koralovo i dno obližnje lagune. Pilot-epizoda je emitovana u Sjedinjenim Američkim Državama 1. maja 1999.

Sunđer Bob je verovatno najmaštovitiji stanovnik Koralova. Koralovo je grad u kome se radnja dešava i ima 538 stanovnika. Važna mesta u gradu su „Školjka Siti“, veliki tržni centar, „Polja meduza“, mesto na kome žive meduze,„Kofa s Pomijama“, „Keba Kraba“, restoran brze xrane Efgenija Krabe, kupalište „Blatna laguna“, glavna ulica Konč strit kao i škola vožnje Gospođe Pufne.

Sunđer Bov živi u ananasu na dnu mora sa svojim kućnim ljubimcem, morskim pužem Garijem. Zaposlen je u restoranu kod Kebe Krabe, čiji je vlasnik pohlepna kraba Ergenije Kraba. Njegova specijalnost su pljeskavice, čiji tajni recept večito skriva od svog najvećeg neprijatelja Planktona. Sunđer Bobov najbolji prijatelj je morska zvezda koja se zove Patrik. Njih dvojica su nerazdvojni drugari, puni zanimljivih ideja. Sunđer Bobov prvi komšija se zove Lignjoslav. Tu je i veverica Sendi Obraščić, Sunđer Bobova drugarica koja obožava karate i živi u ogromnoj staklenoj kupoli na dnu mora.

Patrik Zvezda je Sunđer Bobov prijatelj i komšija. Živi ispod stene i od nameštaja ima samo fotelju I televizor. Priglup je, dobrog je srca i često pomaže Sunđer Bobu u nevoljama.

Lignjoslav Pipak je Sunđer Bobov prvi komšija. On prezire Sunđer Bobovo i Patrikovo detinjasto ponašanje, ali na kraju ne odoleva i nekada im se i pridruži. On kao i Sunđer Bob radi u „Keba Krabi“ kao kasir, ali za razliku od njega on mrzi svoj posao i želeo bi da postane nešto više.

Sendi Obraščić je Sunđer Bobova prijateljica. Živi u vodi u svojoj staklenoj kupoli izvan koje diše pomoću skafandera. Poznata je po tome što se brzo naljuti na Patrika i takmiči se sa Sunđer Bobom u karateu.

Evgenije Kraba je stara škrtica koja obožava novac. Drži restoran brze hrane po imenu „Keba Kraba“. Svoje radnike, Lignjoslava i Sunđer Boba isplaćuje veoma retko, a plata im je veoma mala.

Plankton je zloća koji je ljubomoran na Evgenija Krabu zbog toga što svi kod njega kupuju pljeskavice, a njegov restoran je stalno prazan. On želi da se dokopa recepta za pravljenje Kebine pljeske, kako bi Keba Krabu izbacio iz posla. Njegovi pokušaji su često neuspeli i dovode do veoma smešnih situacija. „Žena“ mu je računar, po imenu Karen.

 

Gari je Sunđer Bobov puž, ali je više od običnog kućnog ljubimca. Veoma je pametan i ponekad pomaže svom vlasniku Sunđer Bobu. Voli da čita poeziju, ali samo kada Sunđer Bob nije u blizini.

 

Gospođa Pufna je osoba sa veoma kratkim fitiljem. Ona je učiteljica u vozačkoj školi Koralova. Bezuspešno pokušava da se otarasi Sunđer Boba koji je mnogo iritira svojim detinjastim i nezrelim ponašanjem.

Biserka je ćerka gospodina Krabe. Ona je morski kit (što je čudno jer je Keba morska kraba). Stalno je ljuta na oca i srami ga se zbog njegove škrtosti. Voli tržne centre i stalno od oca traži novac, koji joj nerado daje.

Karen je kompjuter. Ona je Planktonova žena. Ona daje savete Planktonu kako da otme Evgeniju Krabi njegov tajni recept za pljeskavice. Voli da ispušta čudne zvukove.

 

1 COMMENT

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here