Home Svaštara KINA PRIPREMA NACRT ZAKONA KOJIM ĆE KAZNITI RODITELJE ZBOG LOŠEG PONAŠANJA DECE

KINA PRIPREMA NACRT ZAKONA KOJIM ĆE KAZNITI RODITELJE ZBOG LOŠEG PONAŠANJA DECE

129
0

Kineski parlament razmotriće zakon o kažnjavanju roditelja ako se njihova deca „vrlo loše ponašaju“ ili počine zločin, piše Rojters.

U nacrtu zakona o sprovođenju porodičnog odgoja staratelji će biti opomenuti i upućeni na prolazak programa usmeravanja za porodično obrazovanje ako tužioci utvrde vrlo loše ili kriminalno ponašanje kod dece pod njihovim starateljstvom.

„Mnogo je razloga zbog kojih se adolescenti loše ponašaju, a neprikladno porodično obrazovanje ili njegov nedostatak glavni je uzrok“, rekao je Zang Tiewei, portparol Povereništva za zakonodavna pitanja pri Nacionalnom narodnom kongresu.

Nacrt zakona o sprovođenju porodičnog obrazovanja, koji će se razmotriti na sednici Stalnog odbora kongresa, takođe podstiče roditelje da svojoj deci osiguraju vreme za odmor, igru ​​i vežbanje.

DOSADAŠNJA INTERVENCIJA DRŽAVE U ODGOJ I OBRAZOVANJE MLADIH

Peking je ove godine već delovao na promociji nekih pravila odgoja, od borbe protiv zavisnosti mladih od igara na društvenim mrežama, koje se smatraju oblikom „duhovnog opijuma“, do suzbijanja „slepe“ opsednutosti slavnim osobama na internetu.

Poslednjih meseci kinesko ministarstvo obrazovanja ograničilo je vreme igranja za maloletnike, dopuštajući im da igraju “online” igre 1 sat, i to samo petkom, subotom i nedeljom. Takođe je smanjilo obim domaćih zadataka i zabranilo vanškolsku nastavu iz glavnih predmeta tokom vikenda i praznika zbog zabrinutosti oko velikog akademskog opterećenja već preopterećene dece.

„FEMINIZIRANI“ MUŠKI ADOLESCENTI

U isto vreme Kina poziva mlade Kineze da budu manje „feminizirani“ i da postanu „muževniji“.

U svom Predlogu za sprečavanje feminizacije muških adolescenata, objavljenom u decembru, tamošnje ministarstvo obrazovanja pozvalo je škole da promovišu bavljenje sportovima, poput fudbala.

https://www.index.hr/mame/clanak/kina-priprema-nacrt-zakona-kojim-ce-kazniti-roditelje-zbog-loseg-ponasanja-djece/2311668.aspx

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here