Home Predstavljamo KIKINDA – OSNOVNA ŠKOLA ,,ĐURA JAKŠIĆ“

KIKINDA – OSNOVNA ŠKOLA ,,ĐURA JAKŠIĆ“

209
0

Učenici osnovne škole „Đura Jakišić“ iz Kikinde, predvođeni učiteljicom Sandrom Bogdanov inastavnicom Danijelom Dragin su nam poslali radove koji su nagrađeni na akciji pod nazivom POKAŽIMO SVOM MESTU KOLIKO GA VOLIMO a mi ih objavljujemo.

POKAŽIMO SVOM MESTU KOLIKO GA VOLIMO

Jesen…Krenula sam da prošetam ulicama našeg grada. Komšinica čisti lišće na ulici. Po mojim mislimaprotka se šareni tepih pun ideja.

Šetam i razmišljam. Htela bih da učinim nešto za moj grad. Volela bih da osnujemo pokret omladine koja bi uređivala grad. Vršnjaci koji žele da nam ulepšaju zelene površine, zasade nove sadnice, razvili bi svest i kod starijih. Sa ovom idejom šetam i smišljam. . . ,,Mali zeleni,, – tako bi se zvali. Okupirana ovim mislima pažnj mi privlači devojčica koja je koračala ispred mene. Otvori slatkiš i papir baci na ulicu. Razočarana ovim gestom, savijem se, uzmem papir i bacim ga u korpu koja se nalazila na nekoliko koraka od nje.

Setim se kako su me roditelji od malena učili da to nije lepo. Nije kulturno zagađivati ulice.

U ovakvim slučajevima bi ,,Mali zeleni,, delili limun svima koji smeće ne odlažu u kantu a jabuku prolaznicima koji bacaju otpatke u kante predviđene za to.

Iako je naš grad čist, možemo ga malo podmladiti. Nove sadnice, kao nov život, ulepšaće našu okoliniu.

Trudiću se da uspem probuditi svest mladih o značaju ekologije. Volim naš grad i želela bih da uživam u svakom kutku. Svi po malo i uspećemo da bude lepše, čistije i zdravije.  Dragana Kokot


Autor:Anka Jovičin

POKAŽI SVOM MESTU KOLIKO GA VOLIMO

Mina Šipka, 5. razred

Ne lomi zelene grane

Ptice se tu stane

Ne gazi cveće

Pčela tu sleće

****

Niko ne voli otpatke na travi

Zato ih baci u kontejner mali

Živećemo još dugo

Ako posadiš jedno drvo

Kada pravila ova usvojiš

Grad će znati

Koliko ga voliš!

 

 

 


 

 

Una Nemešev

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here