Home Predstavljamo KAKVA NEOBIČNA ZANIMANJA POSTOJE UZ TO I SA LEPOM ZARADOM

KAKVA NEOBIČNA ZANIMANJA POSTOJE UZ TO I SA LEPOM ZARADOM

114
0

Ne mora baš svako da bude menadžer: postoje brojna neobična zanimanja koja vam omogućavaju da zaradite mnogo novca za kratko vreme.

Izdvajamo zanimanja koja su fino plaćena: tester dezodoransa, kuvar u australijskoj podmornici, lovac na bisere u Australiji, etički haker, stilista prehrambenih proizvoda, dizajner tobogana, lovac na loptice za golf, lovac na glave u SAD, konobar za vino (Master somelije)

TESTER DEZODORANSA

Da biste mogli da se bavite ovim poslom neophodno je da volite dezodoranse, da vam je čulo mirisa veoma osetljivo i da nemate strah od kontakta sa ljudima koji se znoje. Zadatak će vam biti da proverite da li dezodorans zaista deluje, i to tako što ćete omirisati korisnika ispod pazuha. Honorar za ovaj posao iznosi od 40 evra na sat.

KUVAR U AUSTRALIJSKOJ PODMORNICI

Vaš zadatak će biti da plovite svetski morima i da od sastojaka iz konzervi na skučenom prostoru pripremite jelo za svoje saputnike. Za ovaj posao možete da konkurišete samo ako ne patite od morske bolesti i ako nemate strah od zatvorenog prostora. Ne bi bilo loše ni da znate da kuvate kako na sebe ne biste navukli gnev ostalih članova posade, jer nemate gde da pobegnete.
Zarada: oko 140.000 evra godišnje. Plata je zapravo oko 43.000 evra, ali se povećava kroz različite bonuse, pri čemu vam već za samo prihvatanje posla sleduje 36.500 evra. Očigledno je da australijska mornarica ima velikih problema zbog nestašice kuvara.

LOVAC NA BISERE U AUSTRALIJI

Idealan posao za avanturiste može da donese i do 1000 evra dnevno

Posao će vam biti da ronite u okeanu i tragate za dragocenim biserima. Uslovi koje treba da ispunite jesu dobra fizička kondicija i oštro oko. Zarada: do 1.000 evra dnevno.

ETIČKI HAKER

Plaćaju vas da provaljujete u kompjuterske sisteme

Od vas se traži da pokušate da provalite u kompjuterski sistem preduzeća kako biste nadležnima ukazali na eventualne nedostatke kada je u pitanju bezbednost podataka. Ne bi bilo loše da ste završili studije informatike – ali je od presudnog značaja da imate odlično kompjutersko znanje. Baveći se ovim poslom možete da zaradite između 50.000 i 90.000 evra bruto godišnje.

STILISTA PREHRAMBENIH PROIZVODA

Dizajneri hrane „šminkaju“ proizvode za reklame

Malo svetlucavog spreja, malo boje… Sve je dozvoljeno, ako će doprineti da namirnice lepše izgledaju. Ovo, naravno, radi fotografisanja, a upravo vi ćete bili zaduženi za „stajling“ prehrambenih proizvoda. Uslovi su strpljenje sa neživim fotomodelima i samokontrola, kako ne biste pojeli hranu pre nego što fotograf uspe da je slika. Zarada: 300-600 evra dnevno.

DIZAJNER TOBOGANA

Na vama je da osmislite vrtešku koja ljubiteljima ove vrste zabave garantuje nezapamćeno uzbuđenje. Osim završenog mašinskog fakulteta, uslov je da imate bujnu maštu. Ovaj zahtevan posao može da vam donese mesečnu zaradu od 3.000 do 5.000 evra bruto.

LOVAC NA LOPTICE ZA GOLF

Ako želite da se zaposlite kao lovac na loptice morate da znate da ronite

Položen kurs ronjenja i oštro oko neophodni su uslovi za ovaj posao. Vaš zadatak će biti da tražite loptice za golf koje su upale u jezero ili ribnjak na terenu za golf. Svaka pronađena loptica se proda po ceni od 25 centi do 1,40 evra, što znači da za 80.000 loptica godišnje možete da zaradite 80.000 evra ili više.

LOVAC NA GLAVE U SAD

Vaš posao će biti da tražite odbegle zatvorenike i da ih vratite u kaznenu ustanovu. Oni koji su platili kauciju da bi izašli iz zatvora, a zatim pobegli, potrudiće se da ih ne nađete, prema tome, neće vam biti nimalo lako. Uslov je da imate detektivski talenat i dobru dozu hrabrosti. Za ovaj posao vam sleduje honorar u visini od deset do 45 odsto raspisane nagrade. Zavisno od učinka, možete da zaradite i do 100.000 evra godišnje.

KONOBAR ZA VINO (MASTER SOMELIJE)

Poznavanje vina može godišnje da donese zaradu od 117.000 evra

Sastavljanje karte vina za otmene restorane, pronalaženje odgovarajućeg vina za određeno jelo i probanje vina – sve ovo spada u vaše nadležnosti. Ovim poslom možete da se bavite samo uz odgovarajuće obrazovanje – završena Akademija vina, višegodišnje iskustvo i položen ispit za master somelijea. Ovaj posao vam može doneti zaradu od 58.000 do 117.000 evra godišnje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here