Home Svaštara KAKO UKRASITI ZIDOVE DEČIJE SOBE?

KAKO UKRASITI ZIDOVE DEČIJE SOBE?

743
0

Bliži se proleće, idealno vreme za realizovanje svih promena u domu o kojima smo razmišljali u hladnim zimskim mesecima. Zato smo za vas spremili nekoliko ideja kako da osvežite i dekorišete zidove dečije sobe, u nadi da ćemo vas inspirisati da zajedno sa svojom decom kreirate mala umetnička dela.

#1 RAMOVI ZA FOTOGRAFIJE KOJE DETE ŽELI DA IMA NA ZIDU

Jedan od najboljih načina da unesete promene u enterijer dečije sobe jeste da iskoristite ramove, koji su uz to i odličan poklon za Dan zaljubljenih. Njihova prednost je u tome što predstavljaju pristupačno rešenje, koje možete nabaviti u najrazličitijim prodavnicama, a ukoliko želite da iskoristite priliku da pokažete svu svoju kreativnost, možete ih i napraviti.

Pustite decu da izaberu šta žele da stave u ram, jer će ipak ona provoditi najviše vremena u tom prostoru. To mogu biti fotografije sa članovima porodice, sa drugarima, kućnim ljubimcima, zatim uspomene sa putovanja i slično.

#2 NAPRAVITE IZLOŽBU DEČIJIH RADOVA

Ukoliko vaše dete voli da slika ili crta i ima čitavu gomilu nepravedno zanemarenih radova, vreme je da oni dobiju zasluženo mesto u sobi, tako da ih svi mogu videti.

Radove možete zakačiti na tanke kanape pomoću dekorativnih štipaljki, zalepiti na određenu podlogu, a potom staviti na zid, a i ramovi vam mogu poslužiti da istaknete najbolje dečije crteže.

#3 LJULJAŠKA KOJA VISI SA ZIDA

Koje dete se ne bi obradovalo mogućnosti ljuljanja u sopstvenom kutku u kući? Zato je ljuljaška zanimljiv dekorativni element, ali ujedno i praktično rešenje za zabavu deteta i njegovih drugara.

Takođe ih možete samostalno napraviti, pomoću drveta, kanapa (koji ćete upotrebiti da zakačite ljuljašku za plafon) i platna (koje vam može poslužiti za deo ljuljaške namenjen sedenju).

Danas postoji i veliki izbor gotovih sobnih ljuljaški, kako za decu, tako i za odasle, pa možete otići u neku od prodavnica nameštaja i izabrati jednu takvu, ukoliko nemate vremena da je pravite.

#4 POLICE U OBLIKU POČETNOG SLOVA IMENA DETETA

Deca vole neobične boje i oblike, pa vam upravo police različitog dizajna mogu poslužiti kao idealno rešenje za inovacije na zidu. One su takođe praktično rešenje, pored toga što su dekorativne, služiće i za odlaganje dečjih knjiga, igračaka i ostalih sitnica u kojima deca ne oskudevaju.

I njih možete samostalno napraviti i dizajnirati, zajedno sa detetom obojiti u njegove omiljene bolje ili osmisliti neki drugi motiv kojim želite da ih ukrasite, a i police koje se mogu kupiti ili naručiti mogu biti opcija ukoliko odustanete od kreativnog posla.

#5 TAPETE – EDUKATIVNE, SA OMILJENIM CRTANIM LIKOVIMA, ONE KOJE POZIVAJU NA AVANTURU

Ukoliko deca već imaju ideju kako žele da izgledaju zidovi njihove sobe, evo prilike da ih pustite da izaberu željeni dizajn i uživaju u tome što učestvuju u kreiranju sopstvenog prostora, kao i u dekoraciji koja im se dopada.

Ako su dečiji izbor živopisni i veoma upadljivi dezeni tapeta, predložite im da barem neke zidove ostave u neutralnim bojama, kako prostor ne bi izgledao suviše napadno i neukusno.

Vodite računa da prostor ne bude prezasićen intenzivnim bojama, kakve su teget, crvena, bordo, a slobodno se možete odlučiti i za nežnije dezene, koje ćete potom oplemeniti dodatnim detaljima.

#6 OSLIKAJTE MOTIVE KOJI SE DOPADAJU VAŠIM MALIŠANIMA

Dobra ideja za osveženje dečijeg kutka može biti i da zajedno oslikate nešto što se detetu dopada ili što vam se čini da će odlično ići uz ambijent sobe. Količina boja i oblika koje možete nacrtati na zidu je nepregledna, a usmerava ih samo vaša mašta.

Ovo je takođe odlično rešenje kada želite da prekrijete fleke po zidu, ali niste spremni za temeljno renoviranje i krečenje, pa ukrasne šare i oblici mogu izgledati kao namerno odabrana dekoracija.

#7 NACRTAJTE PROSTOR ZA TABLU

Deca vole da pišu po zidu i zabavljaju se na taj način, ali su pred njima često prepreke u vidu roditeljskih zabrana, jer pisanje po zidu ne ostavlja baš uvek najprijatniji estetski utisak.

Zato je idealno rešenje odrediti deo zida na kome se može napraviti tabla na veoma jednostavan način – farbanjem zida u crnu boju, preko čega se može pisati u bilo kojim drugim bojama, a da to izgleda estetski prihvatljivo. Kako biste dodatno dekorisali taj komad zida, napravite zanimljiv ram za tablu.

Nadamo se da smo vas inspirisali da provedete kreativno vreme sa svojom decom i udruženim snagama dekorišete sobu!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here