Home Info KAKO SU ĐACI POKRENULI ODELJENSKI LIST U GORAČIĆIMA

KAKO SU ĐACI POKRENULI ODELJENSKI LIST U GORAČIĆIMA

255
0

Učenici drugog razreda osnovne škole „Goračići” iz Goračića su pokrenuli svoj list, koji su nazvali „Drugak”. Svrha lista je da roditeljima i učenicima obezbedi informacije o radu odeljenja i da unapredi saradnju odeljenja i roditelja.

Učenici su želeli da prikažu svoje prve literarne pokušaje, radove i sve ono što su radili u toku školske godine. Bili su uključeni svi učenici drugog razreda, njih 12, a najlepši deo čine radovi učenika, fotografije o dešavanju u odeljenju.

Prvi broj Odeljenjskog lista predstavljen je i na Sajmu školskog izdavaštva, gde je nagrađen specijalnom nagradom (pohvalom). Nakon Odeljenjskog lista „Drugak”, koji je izašao u junu 2015. godine, sledeće godine su učenici, tada trećeg razreda, želeli da nastave sa vrednim radom.

Učiteljica je podržala njihov predlog, a rezultat tog rada je odeljenjski list „Školski dani”, u kome su objavljene sve njihove aktivnosti u prošloj školskoj godini.

U časopisu „Školski dani” nalaze se likovni i literarni radovi učenika, tekstovi i slike sa ekskurzije.


– Pisali smo o posećenim pozorišnim predstavama, druženjima sa pesnicima, dočarali smo kako je bilo na školskim priredbama. Posebnu stranu posvetili smo narodnoj tradiciji i na taj način pokušali smo da sačuvamo od zaborava mnoga stara zanimanja, . Posebna pažnja je posvećena uspesima učenika na konkursima i takmičenjima. Na nekoliko strana predstavili smo naše kreativne likovne radionice i sve ono što su naše vredne ruke uradile. Posebno su zanimljivi događaji sa časova, a u okviru zabavne strane našle su se ukrštenice, osmosmoserke, problemski zadaci, zagonetke, pitalice koje učenici rado vole da rešavaju. Materijala je bilo mnogo, tako da smo ceo naš rad prikazali na trideset dve strane – kaže učiteljica Jelena Ivanović i dodaje da je u toku izrada trećeg broja odeljenjskog lista koji će ispratiti jednu uspešnu generaciju.

Osnovna škola “Goračići” se nalazi u mestu Goračići, u opštini Lučani. Postoje podaci da je škola osnovana 1868. godine. Pored matične škole, nastava se izvodi i u izdvojenim odeljenjima u mestima Guberevci i Dragačica.

 

IZVOR

www.skolskiportal.rs

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here