Home Svaštara KAKO POBOLJŠATI KONCETRACIJU KOD DECE?

KAKO POBOLJŠATI KONCETRACIJU KOD DECE?

78
0
Pixabay License

Zbog korišćenja mobilnih uređaja, tableta i računarima na kojima je sve instant deci opada pažnja, teže im je da se skoncentrišu na domaće zadatke i generalno školske aktivnosti. Roditelji širom sveta se žale i pokušavaju da pronađu adekvatno rešenje, sigurni smo da ste i vi ponekad na rubu živaca i snage – ali ne možete da odustanete. Ni ne trebate, uz jednostavne i zabavne vežbe možete ojačati koncetraciju kod dece i pomoći im da brže savladaju gradivo!

Imamo odgovor na pitanje kako poboljšati koncetraciju kod dece!

ČITANJE ĆE POSPEŠITI KONCETRACIJU KOD DECE

Znamo da je teško nagovoriti dete da samo čita, pogotovo u školskom uzrastu kada i nastavnici i učitelji insistiraju na različitim knjigama koje decu ne interesuju dovoljno. Međutim, čitanje možete učiniti zabavnim ako se posvetite pronalasku biblioteke koja ima deo za decu u kom su knjige ali i društvene igre. Obično se deca oduševe ovakvim kutkom i pritom biblioteke organizuju različite izazove i takmičenja tako da pokrenu grupu dece koja dolaze da čitaju i u njima stvore takmičarski duh i postepeno ojačaju koncetraciju.

Možete detetu spontano predložiti odlazak u biblioteku kako bi vi izabrali knjigu za sebe a zatim mu predstaviti sve čari dečijeg dela biblioteke, većina dece ne odoleva ovakvom izazovu!

DRUŠTVENE IGRE

Društvene igre su zabavne odraslima ali i deci, birajte one koje pospešuju pamćenje možete ih pronaći u radnjama sa igračkama ali i na pijaci gde su sigurno povoljnije. Uključite celu porodicu u ovu zabavnu aktivnost, kako dete ne bi imalo osećaj da mu je nametnuto igranje društvenih igara i stvorite svoj nedeljni ritual koji će vas povezati. Napravićete pozitivnu atmosferu u kući i pomoći detetu da postepeno ojača svoju koncetraciju na krajnje zabavan i ne opterećujući način.

SVOJIM PRIMEROM POKAŽITE DETETU ŠTA PODRAZUMEVA KVALITETAN ODMOR

Brz tempo života nam ne ostavlja dovoljno prostora za sebe, kada imamo slobodnog vremena proveravamo mejlove, listamo društvene mreže ili se radujemo novoj epizodi serije što je sasvim u redu. Međutim pokušajte da izdvojite barem pola sata dnevno za sebe, za sedenje u tišini ili uživanje u pilingu unutar kupatila. Objasnite detetu koliko je lepo uživati u tišini i biti prvenstveno sebi najbolji prijatelj, ovaj ritual ostaće detetu kao lepa uspomena i pomoći mu tokom života da nadoknadi izgubljenu energiju i oseti svoje emocije, ali će poboljšati i njihovu moć opažanja.

Deca su kao i mi često premorena a mi im pripisujemo problem sa koncetracijom, najpre im pokažite koliko je važan odmor. Verujemo da će većina roditelja primetiti da dete mnogo bolje i brže uči kada posveti malo vremena sebi.

Možete vi to!

https://mogujatosama.rs/kako-poboljsati-koncetraciju-kod-dece-26762

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here