Home Zanimljivosti KAKO NAŠI ĐACI DOŽIVLJAVAJU I PREPRIČAVAJU KLASIKE

KAKO NAŠI ĐACI DOŽIVLJAVAJU I PREPRIČAVAJU KLASIKE

237
0

Kako naši đaci doživljavaju i prepričavaju klasike, bisere domaće i svetske književnosti, najslikovitije prikazuju ovi primeri nihovih odgovora iz raznih škola:

ROMEO I JULIJA – Tip i riba se smuvaju, a njihovi matorci se ne gotive, jer rade isti biznis u različitim ekipama. Klincima je zent da ih matori ne provale, jer će da im ukinu kintu, pa se viđaju tajno i celu knjigu se kao nešto kriju i smaraju da se vole. Na kraju, upadnu u loš trip i oboje se roknu.

ZLOČIN I KAZNA – Student je stalno dekintiran, a mora da plaća gajbu, jer je izvisio za mesto u studenjaku. Pada u bedak, uleće kod neke bogate babe u gajbu i overi je. Posle utripuje da ga je murija provalila, pa se mentol na kraju sam prijavi.

RAT I MIR – Francuzi krenu na Ruse i dođu do Moskve. Knjiga ima soma strana, tu su i neke ribe, ćurkice, ali je sve teško smaranje.

PROCES – Jednog tipa uvate drotovi bez razloga i iživljavaju se nad njim celu knjigu, a na kraju ga načisto unište.

NEČISTA KRV – Klinca ožene starijom cupi, koja je žešća riba. On provali da i njegov ćale ima trip na nju i izbedači se. Riba se smuva s matorcem koji je odvali od seksa.

ANA KARENJINA – Ona je kao žešća riba i zbog love udata za ružnog matorca. Smara se pored njega i čim upozna prvog dobrog tipa, odlepi za njim i krene u švaleraciju. Umesto da iskulira, bezveze se nešto istripuje i skoči pod voz.

KOŠTANA – Najjača cupi u kraju, svi se lože na nju, a ona đuska i peva u kafani za pare. Navukla je jednog sponzora koji oće da je ženi, a ona se nećka, frka joj je što posle neće moći da bleji po kafani. Inače, knjiga je pisana na žešće nerazumljivom jeziku, a tu je i matorac koji stalno smara što više nije mlad.

GORSKI VIJENAC – Turci opkolili Crnogorce, ovi se uzentali i sakrili, a njihov vođa vladika ih zove da se vrate. Loži ih kao da su najjači i obećava da će da im da dobru kintu ako pobede. Junaci, koji šatro mogu da pogode jabuku sa sto metara, nasednu na foru i razvale Turke.

PROKLETA AVLIJA – Ekstra tanka knjiga sa dva tipa koji leže u turskoj buvari, a upravnik zatvora je žešće lud lik. Jedan je džanki, a drugi pop i celu knjigu njih dvojica nešto izvode.

(preuzeto sa interneta)

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here