Home Svaštara KAKO JE JEDNA VASPITAČICA OBJASNILA DECI VAŽNOST PRANJA RUKU

KAKO JE JEDNA VASPITAČICA OBJASNILA DECI VAŽNOST PRANJA RUKU

458
0

Pranje ruku je uvek važno ali ponekad je malo teže značaj pranja ruku objasniti mališanima.

Čini se da je jedna vaspitačica iz Majamija uspela da pronađe zabavan način za to, koji uključuje praktičan primer. Naime, ona je uzela običan crni biber, koji je predstavljao virus, samlela ga i stavila u jedan tanjir sa vodom. Potom je tražila od jednog deteta da umoči prst i vidi šta se dešava. Svi su se složili da se biber nije pomerio, ali nakon vađenja prsta, ostala su neka zrnca na njemu.

Sada sledi najvažniji deo, a to je trenutak kada je od tog istog deteta zatražila da stavi prst u rastvor sapuna i potom ponovo u vodu sa biberom. Prvo su zrnca spala sa ruke, a pri ponovnom uranjanju prsta, mnoga zrnca su se sklonila od ruke. Možda nekima od nas ovo deluje kao blesav primer, ali činjenica je da su deca bila oduševljena i nakon toga htela češće da peru ruke.

Pogledajte video iznad i sami i prosudite njegovu korisnost, a potom ga možete pokazati i svojoj deci. Ako ne bude imao isti efekat kao kod ove dece, možda i sami možete smisliti neki drugi „eksperiment“ koji će vam pomoći u ovoj vanrednoj situaciji.

Izvor: My Modern Met

NAJMANJI I NAJSLAĐI PSI KOJE MOŽETE IMATI ZA LJUBIMCA

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here