Home Poznati KADA SU BILI MALI – DŽORDŽ KLUNI

KADA SU BILI MALI – DŽORDŽ KLUNI

431
0

Džordž Timoti Kluni je rođen 6. maja 1961. u Leksingtonu, Kentaki, Amerika. Njegov otac je bio voditelj, a majka Mis Amerike. Sa očeve strane ima irsko poreklo (Kluni je irsko prezime), i njegovi roditelji su bili veoma posvećeni katolici.

Kluni je krenuo u osnovnu školu „Blessed Sacrament School“ u Fort-Mičelu (Kentaki), ali se ubrzo premestio u „St. Michael’s  „School u Kolambusu“ (Ohajo).

 

Danas kaže da ga za taj period vežu veoma ružne uspomene, jer je imao Belovu paralizu pa su ga deca često ismevala zbog ukočenog lica. Kada je završio osnovnu školu, roditelji su mu se preselili u Avgustu (Kentaki), gde je pohađao višu školu „Augusta High School“ i trenirao bejzbol i košarku. Završio je žurnalistiku na „Northern Kentucky Univerzitetu“, pa upisao Univerzitet „Cincinnati“ ali ga je ubrzo napustio.

Pre nego što je dobio prvu ulogu, radio je kao prodavac muških odela.

Džordž ima stariju sestru Adeliju, a njegova tetka je bila pevačica Rozmari Kluni, čiji je suprug bio glumac Hoze Ferer.

Prvo pojavljivanje pred kamerama, Kluni je imao kao statista. To je bilo 1978. godine, u TV-seriji „Centennial“, koja je snimana u njegovom rodnom gradu.

Prvu veću ulogu dobio je tek 1984, u sitkomu „Urgentni centar“. Igrao je majstora u seriji „The Facts of Life“ i Bobija Hopkinsa u „The Golden Girls“. Prvu veliku sporednu ulogu dobio je 1988, u seriji „Rozen“. Glumio je još i u serijama „Baby Talk“ i „Sisters“, kao i u komediji „Povratak paradajza-ubica.“

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here