Home Poznati KAD SU BILI MLADI – TOM KRUZ

KAD SU BILI MLADI – TOM KRUZ

303
0

Tom Kruz ulazi u kategoriju najplaćenijih glumaca u Holivudu, a koji iza sebe ima mnogo zapaženih uloga koji su ga lansirali u zvezde. Na filmu se prvi put pojavio 1981. godine u ostvarenju Franka Zeffirelija “Ljubav bez kraja”, a prvu veću ulogu imalo je u filmu “Riski biznis” iz 1983. godine.

Rođen je kao Tomas Kruz 3. jula 1962. godine.

 

Kao klinac je obožavao sport, a posebno atletiku i hokej u kojem je “sredio” prednje zube koji su dugo, dok ih nije sredio, bili jedan od njegovih zaštitnih znakova. Detinjstvo su mu obeležile i česte selidbe.

 

Za 12 godina promenio je 15 škola, a priznao je kako je od svog oca, ali i u školi trpeo zlostavljanja, što je jedan od glavnih krivaca zbog kojih se i danas bori protiv disleksije. Nakon što su mu se roditelji razveli, njegov je život postao mnogo teži i od tada je u kući glavni problem bio nedostatak para.

Dok je imao 12 godina Tom je raznosio novine kako bi pomogao svojoj majci da svako veče iznese hranu na stol. U glumi su našao posve slučajno. Nakon što je izbačen iz rvačkog tima, Tom je pokušavao da glumi i na svoje iznenađenje u tome je uspeo.

 

Snimio je preko 4o filmova, nekoliko puta je nominovan za Oskara, a više je puta dobio MTV nagradu i Zlatni globus. Njegovi najpoznatiji filmovi su: “Rođen 2. jula”, “Džeri Magvajer”, „Top gan“ i “Magnolija”.

 

Godine 1987. venčao se sa Mimi Rodžers od koje se razveo samo tri godine kasnije. Potom se venčao sa glumicom Nikole Kidman sa kojom ima dvoje dece, sina i ćerku. Brak je trajao do 2001. godine kada je imao kratku aferu sa glumicom Penelopom Kruz s kojom je glumio u filmu “Nebo boje vanilije”.

 

Nakon Penelope venčao se sa Keti Holms s kojom je danas razveden. Keti i Tom imaju ćerku Suri, a razvedeni su od 29. juna 2012. godine, nakon pet i po godina braka.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here