Home Poznati KAD SU BILI MLADI –  DŽULIJA ROBERTS

KAD SU BILI MLADI –  DŽULIJA ROBERTS

369
0

Lepa glumica rođena je  28. oktobra 1967. godine u američkoj državi Džordžija. Svetsku slavu doživela je u ranoj mladosti, najčešće glumeći u romantičnim komedijama. Detinjstvo joj je obeležila smrt oca, koja se dogodila kada je imala devet godina i od čega se, kako je priznala, nikada nije oporavila, a roditelji su joj se razveli još dok je bila beba.

Majka joj se preudala, pa je imala očuha tokom odrastanja, sa kojim je imala korektan odnos. Želela je da postane veterinar, ali se brzo predomislila, pa je počela da se bavi modelingom i glumom, gde je pronašla sebe. Oduvek ju je zanimao humanitarni rad, kojem se posvetila od početka holivudske karijere.

Robertsova je tokom duge karijere ostvarila više od 40 uloga, a neki od njenih filmova postali su kultni.

Dobitnica je Oskara i Zlatnog globusa, a glumila je rame uz rame sa legendama svetske kinematografije, poput Meril Strip, Džordža Klunija i Breda Pita.

Svetsku slavu je stekla 1990, zahvaljujući glavnoj ulozi u drami „Zgodna žena“, a kasnije i ulogama u romantičnim komedijama. Najpoznatije od njih su „Venčanje mog najboljeg druga“, „Ja u ljubav verujem“ i „Odbegla mlada“.

Zarada od njenih filmova iznosi oko 2.400.000.000 dolara, što je čini jednom od finansijski najuspešnijih filmskih zvezda svih vremena.

Vrhunac karijere Džulije Roberts je bio tokom devedesetih godina prošlog veka kada je bila najpopularnija holivudska zvezda na svetu

Džulija Roberts je karijeru počela 1987, sa nekoliko niskobudžetnih filmova u kojima je njen tekst bio sastvaljen od svega nekoliko rečenica. Prvi filmovi u kojima je imala zapažene uloge bili su „Zadovoljstvo“, sa Lijamom Nisonom u glavnoj ulozi i komedija „Mistična pica“, oba iz 1988. Sledeće godine dobila je ulogu mlade obolele od šećerne bolesti u drami „Čelične magnolije“, i za nju bila nominovana za Oskar za najbolju sporednu glumicu.

Privatni život Džulije Roberts bio je u žiži interesovanja još od početka njene karijere. Bila je u vezi sa Lijamom Nisonom, Kiferom Saderlandom, Džejsonom Patrikom, Metjuom Perijem, Bendžaminom Bretom i mnogim drugima. Sa Saderlandom je čak bila verena, ali je raskinula veridbu tri dana pre venčanja i otputovala u Irsku sa njegovim prijateljem Džejsonom Patrikom.

Godine 1993, venčala se sa Lajlom Lavetom, a 1995. su se razveli. Danas je u braku sa kamermanom Danijelom Moderom. Upoznali su se na snimanju filma „Meksikanac“, a venčali 4. juna 2002. godine. Imaju troje dece.

Robertsova je godinama radila za UNICEF. Tokom šest dana provedenih u Port o Prensu 1995, skupila je 10.000.000 dolara za poboljšanje kvaliteta života dece i omladine širom sveta. Šest godina kasnije bila je narator dokumentarnog filma „Nemi anđeli“ o Retovom sindromu. Radila je na povećanju svesti ljudi o problemima sa kojima se sukobljavaju oboleli od ove bolesti.

Džulija Roberts je po veroispovesti hinduista.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here