Home Poznati JUNACI NEKADAŠNJEG DETINJSTVA – PATA

JUNACI NEKADAŠNJEG DETINJSTVA – PATA

635
0

Pata je Pajina devojka i Minina najbolja drugarica.

Kao i Paja, i ona vrlo brzo pobesni, ali za razliku od njega češće se kontroliše. U početnim crtanim filmovima, Pata je bila devojka koja se često trudila da promeni Pajine loše osobine i navike. Kasnije, Pata je postala, ženska verzija Paje.

 

Često je dosađivala svojim prijateljima, svojim preterinim pričanjem i nezrelim ponašanjem. Ona je jako brižna, kada pazi o svojim nećakama Latom, Natom i Zlatom, kao i o Pajinim sestrićima Rajom, Gajom i Vlajom.

Patino prvo pojavljivanje je u crtanom filmu Don Paja u kojoj je ona imala ulogu Done Pate.

Pata se u stripu prvi put pojavila 1940. godine u stripu. Ona se u ovom stripu pojavila kao Pajina nova komšinica i osoba u koju će se Paja potencijalno zaljubiti.

Pata je jedan od glavnih likova Diznijevih parkova i često se pojavljuje uz ostale likove Senzacionalne šestorke, koju čine Miki, Mini, Paja, Šilja i Pluton. Pata je čest domaćin raznih zabava i parada.

U parkovima kao što su Diznilend, Svet Volta Diznija, Euro Diznilend…, Pata je obučena u roze haljinu i na glavi nosi ljubičastu mašnu. Ona takođe nosi cipele iste boje kao i haljine.

 

 

 

http://sasabooks.blogspot.com/

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here