Home Zanimljivosti IMA 23 GODINE I 21 DETE: Priča o neverovatnoj porodici mame Kristine

IMA 23 GODINE I 21 DETE: Priča o neverovatnoj porodici mame Kristine

292
0

Kristina Ozturk (23) je Ruskinja koja je u braku sa gruzijskim milionerom Galipom Ozturkom (56). Galip je vlasnik hotela u primorskom gradu Batumi, a u ovom trenutku njih dvoje imaju dvadeset jedno dete, od kojih je Kristina jedno rodila prirodnim putem. Ostalu decu dobili su surogat majčinstvom, što je u Gruziji legalno, a Kristina kaže da se nada da će imati nekoliko desetina više dece, takođe uz pomoć surogat majki.

Kristina, inače poreklom Ruskinja iz Moskve, ističe da sve potencijalne surogat majke prolaze kroz savetovanje i da je sve pravno gledano potpuno čisto pre nego što će zatrudneti sa decom koja genetski potiču od Kristine i Galipa.

Kristina se inače upoznala sa Galipom kada je kao mlada samohrana majka rešila da otputuje do „Las Vegasa Crnog Mora“, kako zovu Batumi. Tamo je upoznala Galipa i to je bila, kaže, ljubav na prvi pogled. „On je moj mentor, vodič i princ – sve u jednom“, tvrdi ona, a Galip potvrđuje njene reči.

„Lako je biti sa njom, uvek ima osmeh na licu, a istovremeno je sramežljiva i tajanstvena. To je supruga kakvu sam oduvek želeo, nebrušeni dijamant sa čistim srcem“, kaže on za Mirror.

Nakon prvog sastanka, stvari su se brzo razvijale, te je Kristina ubrzo sa sobom dovela ćerku Viku i preselila se u Batumi. Galip je, kaže, dosta stariji od nje i takođe je pre braka sa njom imao svoju, odraslu decu.

Par se složio da žele što više dece, ali bili su ambiciozni i brzo su shvatili da njena reproduktivna sposobnost nije dovoljna da udovolji njihovim željama. Zato su se odlučili na surogat majčinstvo, što košta oko 8.000 evra po trudnoći.

„Osoblje klinike za surogat trudnoću nam se iščuđava, ali se i raduju i podržavaju naš san o velikoj porodici. Nisam sigurna da li ćemo uspeti u naumu da budemo najveća porodica na svetu, ali u svakom slučaju planiramo da budemo najsrećnija porodica na svetu. Ja sam s decom sve vreme, radim sve poslove koje mame inače rade. Jedina razlika između mene i drugih mama je u broju dece. Svaki dan kod nas je drugačiji i nikad nije dosadno. Moram da isplaniram obaveze dadilja i ostalog osoblja, a to je svakog dana drugačije“, kaže Kristina.

Kristina ima 16 dadilja, a svaka od njih ima mesečnu platu od 500 dolara. Raspored im je, kaže, takav da rade četiri dana, a onda imaju dva dana pauze. Žive u njihovoj kući i imaju svoju kuhinju.

„Troškovi u ovako velikoj porodici su ogromni. Svake nedelje potrošimo 20 najvećih paketa pelena i 53 pakovanja formule za bebe. Svake nedelje trošimo oko 6.000 dolara za najnužnije stvari za decu. Nekad malo više, nekad malo manje ali otprilike je to ta cifra. Iako ih imamo toliko, svako dete ima svoju odeću, ne dele ništa osim ponekad za fotografisanje.

A deca su, sledećim redom: Mustafa (14 meseci), Marijam (13 meseci), Ajrin (13 meseci), Alisa (13 meseci), Hasan (godinu dana), Džudi (1), Harper (11 meseci), Tereza (11 meseci), Husein (11 meseci), Ana (10 meseci), Izabela (10 meseci), Ismail (9 meseci), Mehmed (9 meseci), Ahmed (9 meseci), Ali (8 meseci), Kristina (8 meseci), Sara (7 meseci), Lokman (7 meseci), Galip (6 meseci) i Olivija (4 meseca).

Žive u vili, a po jedna soba ide na dvoje ili najviše troje dece.

„Još uvek su mali, kada malo porastu dobiće svako svoju sobu. Za sada živimo u kući na tri sprata, a planiramo ili da je nadogradimo ili da kupimo veću. Trenutno ima sasvim dovoljno prostora za sve“, kaže Kristina.

Ona kaže i da daje sve od sebe da se posveti svakom detetu, što nije lako kada ih ima 20.

„Trudim se, ali moje omiljeno dete je moj muž“, kaže Kristina.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here