Home Svaštara HRANA ZA MOZAK: NAMIRNICE ZA RAZVOJ INTELIGENCIJE KOD DECE

HRANA ZA MOZAK: NAMIRNICE ZA RAZVOJ INTELIGENCIJE KOD DECE

341
0

Ishrana u detinjstvu ima dugoročan uticaj na razvoj inteligencije, neke namirnice pomažu kod poboljšavanja pamćenja i koncentracije

Genetika nije jedina koja utiče na mentalne sposobnosti dece. Verovali ili ne, ishrana u detinjstvu može imati velikog uticaja na razvoj inteligencije. Neke namirnice su hranjivije od drugih pa pomažu razvoju moždanih ćelija i poboljšanju pamćenja i koncentracije.

LOSOS

Losos je odličan izvor omega 3 masnih kiselina koje su od izuzetnog značaja za rast i razvoj organizma. Istraživanja su utvrdila da ljudi koji ga koriste u svojoj ishrani pokazuju bolje rezultate na testovima inteligencije.

JAJA

Jaja su poznata kao snažan izvor proteina, a žumnce sadrži hranjive elemente koji pdsotiču rad memorije.

KIKIRIKI

Kikiriki i puter od kikirikija su dobar izvor vitamina E i snažan antioksidans koji štiti nervnu membranu. Ove namirnice pomažu dečijem nervnom sistemu da iskoristi glukozu za dobijanje energije.

OVAS I OVSENA KAŠA

Ove namirnice osiguraće detetu dovoljno energije da se razbudi i ostane koncentrisano tokom školskog dana. Ovas je izvor vitamina E i B, magnezijuma i cinka, što je dovoljno da mozak funkcioniše punim kapacitetom.

PIŠE MAJA TOMIĆ

https://miss7mama.24sata.hr/

 

А ЗАШТО УОПШТЕ ЧИТАТИ „ЧИКА КЕКИНЕ ПРИЧЕ НЕСПАВАНКЕ“?

Лик Чика Кеке, панонског морнара-сањара одмах је деци допадљив: познаје их добро, решава њихове страхове и дилеме, открива по неку слатку тајну, тера их да се загоненто замисле и што је најважније – он је њихов главни саучесник у „неспавању“. 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here