Home Info FUDBALSKI TRENER MALIŠANA DOBIO OTKAZ ZBOG NESPORTSKOG OPHOĐENJA I PONIŽAVANJA

FUDBALSKI TRENER MALIŠANA DOBIO OTKAZ ZBOG NESPORTSKOG OPHOĐENJA I PONIŽAVANJA

65
0

– Verujemo u sportsko ponašanje i decu učimo da poštuju svakog rivala. Vodeći se time odlučili smo da je najbolja odluka da se zahvalimo treneru na saradnji – rekao je predsednik kluba Pablo Alkaide.

Tim mlađih kategorija fudbalske ekipe CD Seranos (deca do 11 godina) deklasirao je vršnjake iz Benikalp C sa 25:0, a zbog takvog rezultata je trener pobedničke ekipe dobio otkaz.

Razlog je „nesportsko ophođenje i ponižavanje protivnika“.

Advokat otpuštenog trenera je pokušao da objasni šta se dogodilo.

– Ni u jednom momentu on nije tražio od igrača da nastave da daju golove. Naprotiv, rekao im je da ne vrše pritisak po celom terenu, već samo na svojoj polovini. Ipak, Benikalp je ostao bez izmena, krenuli su da napadaju i ostavljali su previše prostora za kontre – priča Danijel Revenga.

Benikalp je navikao na ubedljive poraze ove sezone pošto su godinu završili na poslednjoj poziciji sa nula bodova i neverovatnih 247 primljenih golova.

Običaj u Španiji je da kada rezultat bude previsok (od 10:0) rivali prestanu da broje, dok pojedini treneri traže da se odigra određen broj pasova pre šuta.

Autor: Novosti

http://www.independent.co.uk/sport/football/international/youth-team-coach-sacked-25-0-cd-serrano-benicalap-a7792321.html

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here