Home Info ДВОДНЕВНИ АКРЕДИТОВАНИ СТРУЧНИ СКУП „СЕДМИ ЛУТКАРСКИ ФЕСТИВАЛ“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ДЕЧИЈЕ УСТАНОВЕ „ДЕЧИЈА...

ДВОДНЕВНИ АКРЕДИТОВАНИ СТРУЧНИ СКУП „СЕДМИ ЛУТКАРСКИ ФЕСТИВАЛ“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ДЕЧИЈЕ УСТАНОВЕ „ДЕЧИЈА РАДОСТ“ ИРИГ

318
1

Први дан скупа одржан је 03. јуна 2021. године у просторијама родне куће Борислава Михајловића Михиза у Иригу.

Скуп је отворила директорка вртића Јелена Видановић и просветна саветница Школске управе Нови Сад Весна Радуловић, која је била и модератор у пленарном делу скупа.

Присутне су, путем видео снимка, поздравиле директорка Приватна предшколска установа „Вини ПУ“ из Будве Марина Јовановић и директорка Јавна установа Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ из Фоче Слађана Владичић, обзиром да су ове године узеле учешће у оквиру другог дана стручног скупа са луткарским представама.

Учесници су пратили презентације:

„Како Године узлета гледају на дете, вртић и програм“, Сања Риста Попић, педагошкиња; председница Педагошког друштва Војводине

„Шта се ради другачије у пракси према новим Основама програма“, др Отилиа Велишек Брашко, професорка струковних студија на Високој школи струковних студија за образовање васпитача у Новом Саду

Након презентација уследиле су две паралелне радионице:

Ана Врбашки и Марко Дињашки – радионица телесне музике и

Цветин Аничић, глумац и луткар – луткарска радионица

Други дан стручног скупа „СЕДМИ ЛУТКАРСКИ ФЕСТИВАЛ“ одржан је 04. јуна 2021. године у Врднику. Скуп су отворила деца из чаробног Музичко-креативног центра „Вивак“ вођени Тамаром Пајкановић, директорка вртића Јелена Видановић и заменик председника општине Ириг Миодраг Бебић. Присутни гости, деца и родитељи имали су прилику да прате следеће представе:

„Пошла кока у дискотеку“ ДУ „Дечија радост“ Ириг, објекат „Чаролија“ Ириг

„Чувај животну средину“ ПУ „Бошко Буха“ Инђија

„Деца са природом приповедају“ ППУ „Вини ПУ“ Будва, Црна Гора

„Како је вештица постала добра вила“ ДУ „Дечија радост“ објекат „Вила“ Врдник

„Извини је лепа реч“ ППУ „Игралиште“ Земун

„Необична бајка“ ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Фоча, Босна и Херцеговина

„Седам прутова“ ПУ „Стоногица“ Сремска Митровица

Након приказивања представа, учесници су присуствовали евалуацији скупа која је одржана у просторијама објекта „Вила“ уз модераторе – васпитача Ђорђа Оролицки и васпитачице Маријане Петровић. Поред учесника из Срема, гости скупа биле су колегинице из Косовске Митровице, Владимираца, Надаља, Београда, Кикинде. Стручни скуп је оцењен као инспиративан, добро организован, учесници су навели да су унапредили професионалне компетенције, за децу је био занимљив и креативан.

Овогодишњи стручни скуп финансиран је једним делом од средстава добијених по основу расписаног Конкурса Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу, националне мањине – националне заједнице за финансирање и суфинасирање програма и пројеката у области образовања у АП Војводини у 2021. години, а другим делом од средстава Оснивача – Општине Ириг.

Јелена Видановић, Директорка ДУ „Дечија радост“, Ириг

 

 

 

 

 

1 COMMENT

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here