Home Poznati DRAGAN LAKOVIĆ, JUNAK NAŠEG DETINJSTVA

DRAGAN LAKOVIĆ, JUNAK NAŠEG DETINJSTVA

958
0

Dragan Laković, velikan srpskog glumišta i pevač dečijih pesama, rođen je  Skoplju, 28. marta 1929. godine (1929-1990). Malo je srpskih glumaca koji su sa jednakim uspehom igrali i za decu i za odrasle.

Igrao je u brojnim filmovima, televizijskim serijama i emisijama za decu. Zapažene uloge odigrao je u dramskom i serijskom programu Televizije Beograd, u kultnim serijama „Pozorište u kući“, „Vruć vetar“, „Ljubav na seoski način“, „Kamiondžije“, „Sedam plus sedam“… Najpoznatija dečija emisija koju je vodio bila je „Deco, pevajte sa nama“, u kojoj je učestvovao i hor „Kolibri“, a isto tako je bilo i značajno njegovo učešće u dečijoj seriji „Na slovo, na slovo“. Preminuo je iznenada, u svom domu u Beogradu, 31. maja 1990. godine.

Objavio je veliki broj gramofonskih ploča sa dečijim pesmama, na stihove Duška Radovića i Ljubivoja Ršumovića, a na muziku Aleksandra Koraća i Vojkana Borisavljevića. Zahvaljujući kompilacijama na kojima su sakupljene i objavljene, uz njegove pesme odrastaju i današnja deca.

Omiljena dečija pesma „Zakleo se bumbar“, u izvođenju Dragana Lakovića sa horom „Kolibri“ i horom Doma pionira Beograda, snimljena davne 1974. godine.

ZAKLEO SE BUMBAR U CVET I U MED

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here