Home Poznati DENIS – MIO I SIMPATIČAN ALI IPAK NAPAST!

DENIS – MIO I SIMPATIČAN ALI IPAK NAPAST!

1503
0

Denis napast je malo drugačiji strip jer je u njemu glavni junak klinac od pet i po godina. Ovaj strip uradio je Henk. Denis napast je prvi put počeo da maltretira svog komšiju Vilsona u oktobru 1950. godine na stranicama američkih novina. Danas ovaj strip izlazi u više od 1200 listova u 48 zemalja i prevodi se  na 19 jezika.

Glavni junaci ovog stripa su deca i njihovi roditelji. Radnja se odvija u jadnom predgrađu  gde teče miran i dasadan život sve dok  Denis i negovi drugari ne stupe u akciju. Denis je neverovatan klinac od pet i po godina. On je negde između obdaništa i škole, vrlo je  nemiran, radoznao, neumoran i neuhvatljiv. Sklon je različitim avanturama, što ga često dovodi u situacije koje se ne mogu  kontrolisati. Denis nije zao iako je stalna opasnost po imovinu u mirnim popodnevnim satima. On je mio i simpatičan koliko to dete može da bude i na kraju mu svi sve oproste.

Denisova majka Alisa Mičel ne trpi njegovo izmotavanje tako da Denis dosta vremena provodi u ćošku. Ona provodi sate polušavajući da spere prljavštinu sa svog sina. Denisov tata Henri je inžinjer koji ceo dan providi na poslu i uglavnom propušta sve nestašluke svog sina. Raf je Denisov pas nepoznate rase, velikih šapa, duge dlake i čupavih ušiju. Denis se prema njemu ponaša kao prema bratu. Džordž Vilson je poštar koji je otišao u penziju da bi se odmorio od bučne dece i nesnosnih pasa, ali je uvek na meti Denisovih nestašluka. Negova žena je dobroćudna starica koja Denisa voli kao unuka jer nije imala svoje dece. Denis se često uvuče u njenu kuhinju da bi probao nešto i pre nego što se ohladi. Denisovi drugari u igru su Džoj i dve devojčice  Margarita i Đina. Džoš je mlađi od njega i njegov je brat po izboru a sa devojčicam ponekad padne i neki poljubac.
Kroz ovaj strip se ponekad više otkrije o odraslima nego o deci. Iz Denisovih usta ponekad izlaze i zanimjlivi stavovi o životu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here