Home Predstavljamo DEČAK IZ ZAJEČARA KOJI JE BIO VISOK KAO VASPITAČICE…

DEČAK IZ ZAJEČARA KOJI JE BIO VISOK KAO VASPITAČICE…

131
0

Ovog junaka sigurno znate, jer 221 centimetar visine nema šanse da ne zapadne za oko makar on bio i košarkaš. Rođen je u Zaječaru  15. avgusta 1988. i trenutno igra u NBA ligi.

Seniorsku košarkašku karijeru je započeo u Hemofarmu u sezoni 2005/2006, ali je sledeću godinu proveo na pozajmici u manjem vršačkom klubu KK „Svislajons“ Takovo.

Boban Bobi Marjanović je sa mladom reprezentacijom osvojio Svetsko prvenstvo 2007. koje je održano u Novom Sadu, beležeći prosečno 8,4 poena po utakmici.

Sledeće godine je učestvovao na „Najki hup samitu“ igrajući za tim najboljih svetskih juniora protiv srednjoškolske reprezentacije Sjedinjenih Država. Sjedinjene Držace su slavile 98:78, a Marjanović je zabeležio 4 poena za 14 minuta igre.

Sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio je prvo mesto na Evropskom prvenstvu u košarci 2008. održanom u Letoniji. Iste leta se našao na širem spisku selektora seniorske reprezentacije Srbije Dušana Ivkovića. Nakon tog prvenstva, zbog povrede Darka Miličića, priključio se pripremama reprezentacije Srbije za kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2009. Za reprezentaciju je debitovao 27. avgusta protiv Mađarske, u kojoj je postigao 10 poena.

 

)

Oženjen je i ima sina Vuka. Prenosimo deo intervjua kojji je dao za http://www.mozzartsport.com

Da li je tačno da si u vrtiću bio viši od vaspitačice?
„Uvek sam bio najviši. Imam sliku iz vrtića na kojoj sam od svih veći za glavu, a iste visine kao vaspitačica! 🙂 Delovao sam mnogo ozbiljnije od svih. Ali samo delovao…“

Kada si naglo porastao, u kom uzrastu?
„Kao što sam rekao, od malena sam bio ekstremno visok, ali najviše sam porastao u prvoj godini srednje skole. Tada sam baš potpisao ugovor sa Hemofarmom na kraju osmog razreda sa 200 cm, a stigao u Vršac sa 209 cm!“

Koliko treba da se sagneš da poljubiš ženu?
„Jedno pola metra! Dok se saginjem bole me leđa, ali kada me poljubi sve me prođe“.

SIN VUK VOLI LOPTU

Koliko mali Vuk ima godina, da li je nemiran i koliko stižeš da ga čuvaš?
„Moj lepi mališa uskoro puni dve godinice, tačnije 3. jula. Nije što je moj, ali je stvarno zlatan. Iako se svi žale na svoju decu da jedva pričaju, ovaj moj brblja kao navijen. Mališa i ja se najbolje razumemo, baš se lepo igramo i čuvamo. Za njega uvek moram da  imam vremena. Uvek je nasmejan, prenosi mi mnogo pozitivne energije i čini me srećnim. Voli loptu, uvek imam par loptica u automobilu, da kada se vozi može da se igra. Kad baci loptu, uvek kaže ‘koš’ ili ‘gol’.“

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here