Home Svaštara DECA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: 7 VRSTA FOTOGRAFIJA KOJE RODITELJI NE BI TREBALI...

DECA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: 7 VRSTA FOTOGRAFIJA KOJE RODITELJI NE BI TREBALI DA OBJAVLJUJU

31
0

Deca su neodoljiva, pa zato i ne čudi što roditelji žele da pokažu celom svetu svog mališana. Međutim, neke se fotografije nikako ne bi smele naći na internetu, a evo i koje…

Živimo u vremenu kada je fotografisanje dece i objavljivanje njihovih fotografija na društvenim mrežama sasvim uobičajena stvar.

I dok su fotografije s proslava rođendana, isprobavanja novih modnih kombinacija ili odlaska u zoološki vrt još i slatke, postoje fotografije koje bi trebale ostati u privatnoj athivi, jer, u suprotnom, možete svoje mališane dovesti u opasnost.

Evo koje fotografije dece nikako ne biste smeli da objavljujete na društvenim mrežama:

 

 

Fotografije kupanja i brčkanja

Svaka fotografija na kojoj je vaše dete čak i delomično obnaženo nikako nije za javnost. Na žalost, iako su deca na takvim fotografijama neodoljiva toliko da biste ih „pojeli“ i cele izljubili, ovakve fotografije vrlo lako mogu dospeti u pogrešne ruke, kao što su „lovci“ na dečiju pornografiju.

 

 

Fotografije na kojima su mališani prehlađeni ili povređeni

Posao roditelja je da zaštite svoju decu, ne da ih iskorišćavaju. Iako vam je vaše dete u svakom trenutku najlepše, zapitajte se da li biste voleli da netko objavljuje vaše fotografije kada niste baš u najboljem izdanju, a da ne govorimo o onim trenucima kada se ne osećate najbolje. Verovatno ne. Imajte to u vidu pre nego što stavite fotografiju vašeg deteta koje je bolesno, prehlađeno ili povređeno.

 

 

Fotografije na noši

Fotografije vaših klinaca na noši mogu izazvati potencijalne posledice u budućnosti. Zapamtite da sve što objavite na internetu, tu ostaje zauvek. Da li stvarno želite da sutradan drugari tinejdžeri vide takvu fotografiju vašeg deteta?

 

 

Privatne informacije

Nisu sve fotografije koje se stave na internet opasne po decu, ali budite oprezni i s komentarima pored fotografija. Nikad ne pišite puna imena svojih mališana, adresu, ime škole koju pohađaju, da li su li sami s bebisiterkom i slično. Nikada ne možete biti sigurni ko može zloupotrebiti ove informacije.

Grupne fotografije

Ako ste odlučili da objavite slike vaše dece, to je vaša odluka iza koje sami stojite, međutim, ne bi bilo u redu ako se pored vaših mališana nađu i druga deca, čiji se roditelji možda ne slažu s tim da njihove fotografije budu na društvenim mrežama. Najpre se uverite da roditelji dece s kojima se vaše dete druži i igra nemaju ništa protiv objavljivanja fotografija.

 

 

Fotografije kojih bi se vaša deca stidela

Možda su vama smešne fotografije na kojima vaše dete nije baš u najreprezentativnijem izdanju, ali verujemo da oni, kada bi malo porasli, u tome ne bi videli ništa smešno. Povedite računa što bi kod vaše dece moglo u budućnosti izazvati stid i zbog čega bi ih čak, možda, i prijatelji iz škole zadirkivali.

 

 

Opasne i nesigurne aktivnosti

Dali ste vašem detetu bocu piva kako biste napravili „urnebesnu“ fotografiju ili sedite u automobilu i fotografirate „selfi“ s vašim mališanom koji sedi na zadnjem sedištu… Ovakve fotografije su napravljene iz čiste zabave, ali mogu vam doneti puno problema ako ih objavite na nekoj društvenoj mreži.

Tekst preuzet s: www.yumama.com

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here