Home Poznati DA LI VOLITE MAČKA GARFILDA?

DA LI VOLITE MAČKA GARFILDA?

552
0

Garfild je naziv glavnog junaka istoimenog stripa koji se distribuira svakodnevno. Strip prati doživljaje i razmišljanja Garfilda, debelog narandžastog mačora, njegovog vlasnika, Džona Arbakla, i psa Odija.

Osmislio ga je crtač stripova Džim Dejvis, a prvi put se pojavio 19. juna 1978. godine. Svake godine na taj dan Garfild u stripu slavi svoj rođendan.

Od 2007. godine, strip se objavljuje u više od 2,500 dnevnih novina i časopisa i trenutno drži Ginisov rekord kao najrasprostranjeniji strip.

Garfild ismeva vlasnike kućnih ljubimaca i njihov odnos sa životinjama, često prikazujući samog ljubimca kao pravog gospodara domaćinstva. Strip se bavi i čestim ljudskim pitanjima i problemima, kao što su dijete, apatija, dosada i ponedeljci.

 

Garfild je narandžasti mačak, glavni junak stripa. Lenj je, halapljiv, sebičan, bez ikakvog poštovanja prema vlasniku Džonu i psu Odiju. Njegovo omiljeno jelo su lazanje. Najbolji drug mu je plišani medvedić Puki. Njegova (nešto kao) devojka zove se Arlin i Garfild skoro na svakom njihovom sastanku uprska stvar svojom željom za hranom.

 

Odi je žuti pas koji se kao lik veoma rano pojavio u stripu i postao još jedan kućni ljubimac. Ima smeđe uši, često mu je isplažen jezik i maše repom. Garfild najčešće maltretira Odija, ali se ponekad i udružuju kako bi dohvatili pitu sa stola, napravili neki marifetluk ili sekirali Džona.

 

Puki je plišani medvedić smeđe boje. Garfild ga je pronašao 23. oktobra 1978. u jednoj fioci i nazvao ga Puki. Od tada mu je taj medvedić najbolji prijatelj. Garfild ga toliko voli zato što se ne pokreće i ne može da mu krade hranu niti da mu otme devojku. Puki uvek pažljivo „sluša“ Garfilda kada mu ovaj nešto govori.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here