Home Predstavljamo ČETVOROGODIŠNJAK KOJI ZNA ABECEDU NA TRI JEZIKA POSTAO ČLAN MENSE

ČETVOROGODIŠNJAK KOJI ZNA ABECEDU NA TRI JEZIKA POSTAO ČLAN MENSE

307
2

IZAAK Miller ima četiri godine, a već zna da nabroji svih 50 američkih  saveznih država i abecedu na tri jezika. Sam je naučio abecedu grčkog i arapskog jezika gledajući YouTube videa.

Kad su uočili njegov potencijal, roditelji su odlučili da saznaju koji je njegov koeficijent inteligencije. Rezultat kaže 154, čime se upisao u Mensu. 

“Voli strane jezike i već nas traži knjige na ruskom. On je moje jedino dete pa sam bila u šoku kad je jednog dana počeo da čita. Bili smo često napolju i počeo je da čita znakove na autobusima i podzemnoj železnici, imena stanica i uputstva. Ljudi oko nas su ga gledali u čudu i ispitivali ide li u školu. Svaki put kad izađemo neko mu udeli kompliment”, kaže njegova mama Mišel Nelson.

Izaak broji do deset na španskom, a mama dodaje da sve upija poput sunđera. Za rođendan je poželeo teleskop, a ima i odličan smisao za humor.

https://www.index.hr/mame/clanak/cetverogodisnjak-koji-zna-abecedu-na-tri-jezika-postao-clan-mense/2185854.aspx

2 COMMENTS

  1. Dobar dan
    Kako je moguce da je postao clan mense kada Mensa ne testira osobe mladje od 17 godina?
    Ukoliko imam pogresne informacije, molim vas da istrazite i kazete mi da li mogu i gde da odvedem dete na testiranje u Mensu?
    Moj sin je sa cetiri godine znao brojeve na grckom do 100. Ne samo da broji nego takodje i na preskok. kad mu kazes reci bro 48 on bi rekao. Znao je da simultano prevodi sa ruskog na engleski boje i jos mnogo toga sto je takodje sam naucio na you tubu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here