Home Некатегоризовано CENE VRTIĆA U AMERICI

CENE VRTIĆA U AMERICI

876
0

Jedan od najvećih problema za zaposlene roditelje je da pronađu odgovarajuću negu za dete dok su oni na poslu. Najčešći izbor roditelja su vrtići, a njihova cena se razlikuje od grada do grada.

 

Jedan tata objavio je cenovnik dečjeg vrtića u Bruklinu, u Njujorku. Mesečna cena boravka za dete koje u vrtiću ostaje od 8 do 17 sati pet dana u nedelji iznosi 2.690 dolara što je preko 286 hiljada dinara!

“Plaćaćemo vrtić koliko i mesečnu kiriju, svaki mesec, sve dok Izi ne krene u predškolsko. Odličan sistem, neverovatna zemlja. Ne vidim nikakve ekonomske probleme u ovakvom sistemu”, sarkastično je prokomentariosa otac, prenosi Index.

 

U komentarima su se javili i drugi roditelji koji takođe izdvajaju značajne iznose za vrtić, a pritom ih ljuti što taj novac ne završava u džepovima vaspitača.

“Bilo bi mi hiljadu puta podnošljivija cena da znam da predivno osoblje i vaspitači dobijaju pravedan deo”, komentarisala je jedna mama.

Naime, prema podacima američkog Zavoda za statistiku, vaspitači u Njujorku godišnje zarađuju između 29 i 42 hiljada dolara.

 

SAŠA BOOKS

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here