Home Zanimljivosti BRITANAC BRENDON JE NAJVIŠI TINEJDŽER NA SVETU!

BRITANAC BRENDON JE NAJVIŠI TINEJDŽER NA SVETU!

183
0

Brendon Maršal iz grada Beri Sent Edmundsa u Velikoj Britaniji visok je neverovatnih 2,2 metara! Brendon je verovatno i najviši tinejdžer na svetu.!…
Sa svojih 15 godina on još uvek raste, iako je verovatno najviši tinejdžer na svetu drugari ga zovu „Sićušni“.

Brendon kaže da je bio prosečne visine do devete godine, kad je iznenada počeo da se razvija. U 13. godini već je bio visok 1,8 metara. Lekari veruju da Brendon i dalje raste.
„Ne mogu da verujem da još uvek raste. Da budem iskrena, ne znam koliko će narasti“ kaže Brendonova mama Lin Kvelč.

Tinejdžer je trenutno na ispitivanjima u bolnici, a skeniranjem je pokazano da mu nedostaje hromozom 12.
Testiran je na Marfanov sindrom, nasledni poremećaj karakterisan visokim rastom, ali rezultati su pokazali da je negativan.

„Njegov gen za visinu je mutirao, pa lekari temeljno ispituju njegov slučaj, jer je ovakav slučaj ranije zabeležen samo jednom u svetu i veoma je redak“ kaže Brenodnova majka Lin.
Gde god da se kreće, Brendon mora da se saginje kako ne bi udario glavom. Spava na bračnom krevetu, ali su njegovi roditelji naručili specijalno za njega napravljen ležaj dug 2,5 metra. Cipele su uvek problem Brendon nosi broj 51 te tako ih je veoma teško naći a i skupe su kako kaže njegova majka.

 

Njegova visina se, međutim, pokazala odličnom kad je reč o sportu. On je izabran da bude član Nacionalnog velškog košarkaškog tima
„Brendon voli košarku. Ljudi ga zaustavljaju na ulici, traže da se fotografišu sa njim, ali je on stidljiv i introvertan. Kad ga drugi primete on kaže: „Da, ja sam visok, ja sam najviši britanski tinejdžer“ “ dodaje Brendonova mama

Brandon Marshall sa svojim timom trenira tri puta nedeljno i spreman je da prvi put zaigra na profesionalnom turniru u Litvaniji. On može da zakucava od 13. godine.
Svi dobri koledži koji imaju dobre košarkaške akademije se otimaju oko njega“ ističe Lin.

Brendon zbog svoje veličine Brenodn mora dnevno da unese u organizam oko 8.000 kalorija. Njegova majka kaže da stalno kupuje kako bi frižider bio pun.
Inače Brendon je trenutno 7,6 cm niži od košarkaša Pola Sturdžisa, koji sa svojih 2,3 metra drži rekord kao najviši Britanac. Dok je amerikanac Robert Peršing Vedlou, visok 2,5 metara, je najviši čovek na svetu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here