Home Info BRAVO, KLINCI! OD OVE DECE IZ PROKUPLJA TREBA SVI DA UČIMO. SAMI...

BRAVO, KLINCI! OD OVE DECE IZ PROKUPLJA TREBA SVI DA UČIMO. SAMI ČISTE SVOJE IGRALIŠTE, FARBAJU KOŠ I GOLOVE, KOSE TRAVU I U TOME UŽIVAJU

69
0

Kada im dosade igre, onda mališani ulica Braće Stojanovića, Garićske i jednim delom Liparske u Prokuplјu uzmu motike, kolica, pa čiste prostor na kojem je improvizovano igralište

Kako kažu, stalo im je da bude čisto, jer tu provode najviše vremena, barem tokom raspusta. Tako su i sada prvo pokosili travu zahvalјujući starijem drugaru Petru Iliću, koji je to obavio umesto njih, a onda su krenuli u sakuplјanju otpada od kosidbe i čišćenje samog prostora.

– Ne bacamo smeće, ali znate naiđe automobil, prašina, pa mora nekada da se počisti. Kako su nam koš i golovi već odavno ofarbani i boja je izbledela, sakupićemo novac i kupujemo farbu da obnovimo boju. Lepo je i zabavno i ovo čišćenje, jer svi zajedno radimo – ponosan na rad kaže mali Andrija Janićijević.

I u ovom radu učestvuju i devojčice i dečaci, svako prema svojim mogućnostima.

– Juče kada smo se igrali primetili smo da je trava porasla. Neko je rekao da je vreme da očistimo i dogovorili smo se da danas to uradimo umesto da se igramo – dodaje njegov drug Ilija Ilić.

I tako je za dva sata sve bilo gotovo, a deca su se vratila igri.

 

 

Ovo improvizovano igralište koje je u Garićskoj ulici svi koriste. Ono zauzima poslednje metre ove ulice i mesto je okuplјanja mališana. Odavno su stanovnici napravili golove i koš, a da nije dece koja održavaju ovaj prostor, verovatno bi davno propalo.

Ovako svake nove generacije koje dolaze prvo nauče da treba da održavaju prostor, pa onda i da uživaju u ovom kutku koji je samo za njih. I za divno čudo, nikom ne smeta galama i dečji smeh, a i oni poštuju vreme, te do 21 čas su na ovom mestu, onda svako svojoj kući.

(B.R.)

http://www.telegraf.rs/vesti/srbija/2987804-bravo-klinci-od-ove-dece-iz-prokuplja-treba-svi-da-ucimo-sami-ciste-svoje-igraliste-farbaju-kos-i-golove-kose-travu-i-u-tome-uzivaju-foto-video

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here