Home Poznati BENI HIL – ČUVENI BRITANSKI KOMIČAR

BENI HIL – ČUVENI BRITANSKI KOMIČAR

393
0

Čuveni britanski komičar Beni Hil rođen je pod imenom Alfred 21. januara 1925. godine u Sautemptonu. U tinejdžerskim godinama radio je kao raznosač novina i mleka. Sa 17 godina se seli u London i postaje član privatnog pozorišta. Prve predstave proveo je na mestu režisera, da bi kasnije razvio svoje komičarske sposobnosti kojima je zasmejavao ceo svet.

Kao i većina komičara, Beni Hil je najpre nastupao po noćnim klubovima Londona, da bi kroz nekoliko godina skupio dovoljno novca za sopstvenu produkciju filmova. Njegovi prvi filmovi, u kojima je uglavnom igrao komičnog detektiva, imali su velike uspehe i to je bilo dovoljno da već početkom pedesetih godina Beni Hil dobije ponude od najvećih producentskih kuća u Britaniji za snimanje novih filmova.  Neke od tih ponuda je prihvatio, ali je najveći uspeh i u svojoj karijeri postigao čuvenim Beni Hil šouom.

 

Ovaj šou sniman je krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina. Stotinak epizoda ove emisije obišlo je ceo svet krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina. Serija ovih komičnih epizoda bila je vrhunac, ali i kraj Hilove karijere, jer po njenom završetku više nije učestvovao u snimanjima. Beni Hil je umro 20. aprila 1992. godine u 67. godini života zbog dugogodišnjih problema sa srcem.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here