Home Bajke i priče BALERINA I DUGA – Arijana Nešković

BALERINA I DUGA – Arijana Nešković

104
0

Bejaše jedna balerina, koja je plesala ispod duge. Duga je bila veoma raznobojna, kao što inače i biva. Balerina se zvala Milka.

Plesala je i onda i na dugi, duž duge se kretala i plesala. Gledali su je suncokreti. Kada je sišla, sišla je kod suncokreta, gde su se nalazile vredne pčelice koje su proizvodile med. Nastavila je da pleše u polju suncokreta, a pčelice su proizvodile med kako su samo umele.

Posle su u teglama narandžaste boje prodavali med medvedićima koji su dolazili da kupe od njih med, i platili su maslačkom. Medvedići su jeli med u polju suncokreta, dok je balerina plesala.

„Što je super ovaj med“, komentarisao je jedan od medvedića.

„Jeste mi smo ga pravili sa posebnom pažnjom“, reče jedna od pčelica.

I tako su pčelice nastavile da proizvode med, i da ga prave, a medvedići nakon što su pojeli med su se uhvatili ruku pod ruku i isto krenuli na put duž duge.

Popeli su se na dugu i balerina je ponovo plesala na dugi. Medvedići su se potom spuštali niz dugu, i odjednom se iz duge stvorio ringišpil i luna park, i tamo se balerina sama igrala. Prvo je išla na jedan ringišpil, pa na drugi, i bila je skroz sama. Medvedići su stajali na dnu duge i osmatrali je. Tapšali su joj. Pčelice su nastavile da proizvode med. Počele su i one da plešu. Zatim su došli do balerine i ponudile joj teglu meda.

„Jel hoćeš med balerino? Nije ti teško kako plešeš?“

Balerina ih je pogledala i rekla: „Nije, ovo je moj život, ples.“

Zatim je uzela med i ostavila ga dole, na drugom kraju duge.

Pčelice su proizvodile med i medvedići su došli još jednom da kupe, zatim su zalivali suncokrete. U daljini se videlo jedno seoce, Slatkišgrad, koji je bio sastavljen sav od medenjaka.

Balerina i medvedići su se zaputili u Slatkišgrad, i tamo su takođe bile duge.

Šetali su Slatkišgradom, gde su bile druge balerine a i medvedići. Zajedno su se uhvatili za ruke i plesali u krug, dok su ih duge obasjavale.

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here