Home Predstavljamo ATLANTIDA – MIT O DAVNO NESTALOJ CIVILIZACIJI

ATLANTIDA – MIT O DAVNO NESTALOJ CIVILIZACIJI

373
0

Mit o davno nestaloj civilizaciji sa Atlantide još i danas je predmet istraživanja širom sveta, a to traje već dva i po veka.  Među naučnicima ne postoji jedinstveno mišljenje o postojanju ove civilizacije ili je ona plod mašte grčkog filozofa Platona.

 

Prema Platonovim opisima, Atlantida se nalazila blizu Azorskih ostrva, u Atlanskom okeanu. Imala je površinu od 154.000 kvadratnih milja, a na njoj je živelo oko 20 miliona ljudi. Zemlja je obilovala toplim izvorima, plodne ravnice bile su ispresecane mnogim kanalima, a u šumama su živeli slonovi i druge afričke životinje. Bila je to moćna imperija koja je dopirala sve do Egipta i Italije. Imala je visok stepen civilizacije, a njen glavni grad Atlantis blistao je u zlatu i srebru.

Samo ime „Atlantida“ ima romantičan, čaroban prizvuk. Stvara nezamenljivu sliku kontinenta koji je nekada bio zavičaj visoke kulture, sada izgubljene pod talasima Atlantika. Ako je zaista postojala, opšti stav je da je Atlantida potpuno uništena u katastrofi ogromnih razmera pre 12.000 godina, u periodu kada su izumrli mamuti i kada se završilo veliko ledeno doba.

Od tada dopire do nas tako nam dragocena Golfska struja s mora, koja nam obezbeđuje umerenu klimu, jer kako naučnici tvrde, Atlantida je bila glavna prepreka za prolazak tople Golfske struje na severoistok, pa je naš, kao i dobar deo Azijskog kontinenta, bio pod večitim ledom.

Smatra se da je njena civilizacija bila na višem nivou od naše, da im je tehnologija bila napredna. O tome  postoje brojne  teorije, među njima i teorija o korišćenju kristala kao izvora energija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here