Home Info ANDREJ JE SVETSKI ŠAMPION U MENTALNOJ ARITMETICI, A IMA SAMO 10 GODINA:...

ANDREJ JE SVETSKI ŠAMPION U MENTALNOJ ARITMETICI, A IMA SAMO 10 GODINA: POBEDIO 650 OLIMPIJACA

71
0

Andrej Živanović ima 10 godina, živi u Beogradu i polaznik je škole “Malac Genijalac”. Na međunarodnoj olimpijadi iz mentalne aritmetike zlatnu medalju osvojio je desetogodišnji Andrej Živanović, polaznik naše škole iz Beograda.

Andrej je učenik petog razreda Osnovne škole ”Vuk Karadžić” iz Sremčice, a najbolji rezultat na svetu ostvario je na onlajn olimpijadi koja je u organizaciji Centra “Abakus” iz Moskve.

Preko 650 olimpijaca iz 25 zemalja testiralo je svoje veštine brzog mentalnog računanja i rešavanja logičkih zadataka.

Šampion iz Srbije je bio najuspešniji u brzom mentalnom računanju 200 dvocifrenih brojeva koje je rešio za 60 sekundi, da bi potom tačno izračunao niz od 50 trocifrenih brojeva za samo 40 sekundi.

Pored šampionskog mesta, još dva polaznika škole “Malac Genijalac” osvojila su vredna priznanja. Tako se u kategoriji najmlađih učesnika šestogodišnji Stefan Popović iz Beograda okitio bronzanom medaljom, dok je njegov vršnjak, Konstantin Mladenović, takođe iz Beograda, osvojio četvrto mesto.

Takmičari su pored brzog računanja, rešavali i zadatke iz neobične matematike, odnosno posebnu vrstu logičkih zadataka, koje su morali rešiti veoma brzo u kratkom vremenskom intervalu. Zadaci su bili tako osmišljeni da su se takmičari oprobali u pet različitih kategorija razmišljanja: logičko, apstraktno, kombinatorno, algoritamsko i naravno, aritmetičko. Pobednici su bili oni takmičari koji su najbrže rešili zadatke.

https://nsuzivo.rs/istaknuto/andrej-je-svetski-sampion-u-mentalnoj-aritmetici-a-ima-samo-10-godina-pobedio-650-olimpijaca?fbclid=IwAR2itOZ23ov-ZLCrUeaCBUb-HGhoXSy7DYhXj7u4DKl30vjTOmuB-DvPgY4

 

SAŠA BOOKS

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here