Home Svaštara 9 LUDIH PRAVILA KOJA DECA IZ KRALJEVSKE PORODICEI MORAJU SLEDITI

9 LUDIH PRAVILA KOJA DECA IZ KRALJEVSKE PORODICEI MORAJU SLEDITI

210
0

Britanska kraljevska porodica je predmet fascinacije za mnoge, ali još uvek iznenađuje koliko toga ne znamo o njima. Donosimo vam pravila za najmlađe koja moraju slediti već jako rano

Bez obzira gde živite, sigurno ste videli fotografije vojvotkinje od Kembridža kada je napustila bolnicu sa svojim najmlađim sinom Luisom, sva uzvišena s osmehom kao da nije rodila pre nekoliko sati.

Interes za najmlađe članove ove kraljevske porodice je izrazito velik poslednjih godina, od kada se rodio mali princ Džordž, a posle i malena princeza Šarlota, javnost intenzivno prati što su obukli, kako se ponašaju i na koji način ih roditelji odgajaju. Međutim, maleni naslednici žive u svetu u kojem vladaju neka posebna pravila. Donosimo vam popis pravila koje princeze i prinčevi moraju poštovati od svog rođenja.

 

  1. PRAVILNO MAHANJE U JAVNOSTI

Princ Džordž, sin princa Vilijama i Kejt Midlton, danas je četverogodišnjak koji je postao velika zvezda već u trenutku svog rođenja. Iako njegovi roditelji žele da im deca odrastaju što jednostavnije, maleni princ je treći u redu za nasleđivanje britanske krune pa se prati svaki njegov izlazak u javnost. Kraljević je naučio kako mahati u javnosti u dobu od 18 meseci, već tada je uspeo da savlada ono što se očekuje kao od pripadnika porodice Vindsor. To mahanje je vrlo prepoznatljivo – pokret ruke koji nije jako nametljiv. Kraljevski gest u kojem je ruka u vertikalnom  položaju, a zatim se se ruka lagano pokrene iz zgloba, vrlo elegantno i formalno.

 

  1. ZA BOŽIĆ CELA PORODICA MORA BITI „POD ISTIM KROVOM“

 

Iako je većini dece normalno da za vreme praznika posećuju porodicu i slave Božić pod različitim krovovima, britanska kraljevska porodica za vreme Božića je uvek zajedno u „Sandringham House“ u Norfolku. Što se ne čini kao veliki problem s obzirom na veličinu kuće i imanja. Međutim, kada se Kejt Midlton pridružila ovoj porodici  odlučila je da prekine deo porodične tradicije. Želela je da deca slave Božić i s njenim roditeljima, nakon nekoliko godina uvedeno je i to pravilo.

 

  1. NE SMEJU DA LETE S TATOM

 

Prema protokolu britanske kraljevske porodice direktni naslednici krune ne smeju putovati zajedno avionom (izuzetak je napravljen 2002. kada su se Čarls, Vilijam i Hari zajedno vraćali sa skijanja nakon smrti Kraljice Majke).

Maleni kraljevski naslednik Sžordž takođe je već prekršio to pravilo kada je imao šest meseci prateći svog tatu u Australiju. Njegovi roditelji su već poznati po tome da krše neka pravila. Međutim, kad Džordž napuni 12 godina, više neće biti izuzetaka, tata i sin neće moći zajedno leteti. Iako to zvuči depresivno jer morate objasniti svom detetu da ne može putovati s vama zbog mogućnost nesreće. Prethodne generacije su decu ostavljale kod kuće kada su njihovi roditelji izvršavali kraljevske dužnosti u inostranstvu.

 

  1. SVI MORAJU STATI S JELOM KAD KRALJICA ZAVRŠI

 

Svi moraju završiti s jelom kad kraljica Elizabeta da znak da je gotova, čak i ako jedva dotaknula hranu. Ovo pravilo vredi vekovima.

 

  1. ODEVANJE TREBA BITI PRIMERENO

Deca u kraljevskoj porodice trebaju dase oblače prema određenim pravilima, to je klasičan izgled britanske više društvene klase koja ne sledi nove modne trendove. Sigurno ste primetili da maleni princ Džordž uvek nosi kratke pantalone i to je deo te britanske tradicije. Pripadnici aristokracije, kraljevske porodice i viših društvenih staleža, sinove su do određenog uzrasta (obično do osme godine) odevali samo u kratke pantalone.

 

  1. UVEK SE MORAJU PRAVILNO DRŽATI

Deca u kraljevskoj porodici se od početka uče kako se pravilno stoji i sedi. Tako će maleni Džordž učiti da kičmu treba držati ravno, a bradu lagano podići. Stopala moraju biti ravno na podu, a kolena lagano povena. Ruke nikad ne smeju biti u džepovima.Takođe moraju i pravilno da sede sa stopalima na na podu, ne smeju da sede s nogom preko noge.

 

  1. NE SMEJU DA IGRAJU „MONOPOL“

 

Niko u kraljevskoj porodici ne sme igrati ovu igru pa ni najmlađi članovi. Ovo vrlo neobično pravilo otkrio je princ Endrju u jednom intervju.

 

  1. NADIMCI SU ZABRANJENI

 

Vrlo jednostavno pravilo koje vredi za celu kraljevsku porodicu.

 

  1. DETE IMA NAJMANJE TRI IMENA

 

 

Deca u kraljevskoj porodici mogu imati čak četiri imena, a najmanje tri, ali nemaju prezime. Treba li ime prezime u svakodnevnom životu, koriste svoju titulu kao prezime. Na primer, princ Džordž u školi koristi prezime Kembridž.

PIŠE Selma Sakić

 

https://klokanica.24sata.hr/vrtic/razvoj-od-cetvrte-do-seste-godine/9-ludih-pravila-koja-djeca-iz-kraljevske-obitelji-moraju-slijediti-10015

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here