Home Svaštara 8 ZNAKOVA DA STE NAJBOLJA MAMA NA SVETU

8 ZNAKOVA DA STE NAJBOLJA MAMA NA SVETU

48
0

Naše drage mame – nasmejavaju nas, brišu naše suze i pomažu nam da izrastemo u poštene ljude. Osim što su dobre, one su često i prave kulerice i zato želimo biti poput njih. U nastavku pročitajte koje su to osobine i navike znak da ste naj mama

 1. Svojoj deci ste prijatelj, ali ulogu majke uvijek stavljate na prvo mesto. Deca uvek s vama razgovaraju o svemu što se događa u njihovom životu i poveravaju vam se.

  Znate da se prilagoditei u pravom trenutku pokažete svoju prijateljsku stranu, ali kada situacija to zatraži od vas nežno namećete disciplinu koja im je potrebna. Upravo je ovaj balans prijateljskog i majčinskog odnosa razlog zbog kojeg ste tako uspešni u ulozi roditelja.

 1. Znaju da vam se mogu obratiti u svakom trenutku. Iako se možda ne slažete s tim što žele ili što su napravili, saslušate ih s razumevanjem, bez drame i osuđivanja pa onda iskreno iznesete svoje mišljenje, bez pokušaja da utičete na njih.

 1. Podržavate njihove snove. Njihovi snovi su i vaši snovi, bez obzira na to koliko se možda u nekom trenutku čine daleki i nemogući. Uvek ih bodrite i podsećate na to šta zapravo žele da rade u životu i ne dopuštate im da zaborave na svoje želje.

  Međutim, nećete im podilaziti i navijati za ambicije koje nisu realne. Ako vaš sin želi da bude fudbaler, ali ima ‘dve leve’, objasnićete mu da ima još stvari s kojima se može baviti u životu i pomoći mu da otkrije šta još voli raditi.

 1. Uvek pazite na njih, ali ih ne ‘gušite’. Možete se poistovetiti s decom jer ste bili u njihovim godinama i znate koliko mogu biti zbunjujuće. Zbog toga uvek ‘bacate’ oko na njih kako biste bili sigurni da su na pravom putu, ali u tome niste prenapadni i ne zanovetate zbog svake sitnice.

 1. Dopuštate im da greše. Vi želite da vaša deca sama shvate šta je najbolje za njih i dopuštate im da naprave greške u životu jer će jedino tako odrasti u snažnog i kvalitetnog čoveka. Najbolje mame znaju da ne mogu živeti život umesto svog deteta pa to ni ne pokušavaju, ali uvek su tu kada napravimo grešku i spremne da nas uteše.

 1. Prijatelji vaše dece vas obožavaju. Nito ne izbegava dolazak u vaš dom jer ste roditelj koji zna biti prisutan u pravoj meri, ali i ‘nevidljiv’ kada to treba biti. Zabavni ste i često vam u prolazu povere neki problem jer odašiljete vibracije po kojoj znaju da ste poverljiva osoba.

 1. Čak i kada ste ljuti na decu, ne zaboravite im pokazati da ih volite. Ponekad vas malo ‘izlude’ pa ih morate disciplinovati, ali uvek im date do znanja da je to za njihovo dobro. Nikada ih ne kažnjavate bezrazložno jer znate da time šaljete krivu poruku.

 1. Nikada ne izađete iz kuće bez zagrljaja. Bez obzira na to koliko vaša deca imaju godina, uvek vas zagrle ili dobace poljubac jer vi ste ipak naj mama na svetu i ne zaslužujete ništa manje od toga

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here