Home Info 7. FEBRUAR – NA DANAŠNJI DAN

7. FEBRUAR – NA DANAŠNJI DAN

35
0
  1. februar(7.02) je 38. dan u godini po gregorijanskom kalendaru. Do kraja godine ima još 327 dana (328 u prestupnoj godini).

1812. – Rođen je Čarls Dikens, engleski pisac. († 1870.) Dok je bio dete njegova porodica je često menjala mesto boravka u potrazi za poslom. Na kratko se školovao u privatnoj školi. Nakon što mu je otac uhapšen zbog nevraćanja dugova, Čarls 10 sati dnevno radi u fabrici kreme za cipele. Kad je odrastao počeo je da radi kao novinar. Napisao je više obimnih romana. O tome koliko je njegov rad bio popularan u njegovo vreme govori to da se sva njegova dela, od prvog objavljivanja, stalno doštampavaju.

“Oliver Tvist” je najpoznatije Dikensovo delo. Iako govori o jako ozbiljnoj temi, “Oliver Tvist” je pun zajedljivosti i crnog humora. Dikens je za svoje najbolje delo smatrao “Dejvida Koperfilda”, roman koji sadrži dosta autobiografskih elemenata.

2006. — Naučna ekspedicija je otkrila više novih vrsta životinja i biljaka na PapuaNovoj Gvineji. Otkriveno je 20 novih vrsta žaba, 4 vrste leptira, nekoliko vrsta palmi, jedna ptičija podvrsta, kao i vrsta kenguraza koju se mislilo da je istrebljena zbog lova.

 

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here