Home Poznati 5 ZANIMLJIVOSTI O SIMPSONOVIMA, NAJDUŽOJ ANIMIRANOJ SERIJI SVIH VREMENA

5 ZANIMLJIVOSTI O SIMPSONOVIMA, NAJDUŽOJ ANIMIRANOJ SERIJI SVIH VREMENA

158
0

Jedna od najpoznatijih serija na svetu krije i neke veoma zanimljive činjenice.

 Znate sve – najduža animirana serija ikada, najvoljeniji junaci izmišljenog grada, urnebesne situacije i milion selebritija – serija „Simpsonovi“. Ipak, evo nekoliko činjenica koje možda niste znali o omiljenim žutim junacima:

ZAŠTO SU STANOVNICI SPRINGFILDA ŽUTI? ZBOG JEDNE CRTE!

Zasluge idu bivšem animatoru koji je dobio zadatak da oboji originalne crteže kreatora Meta Groninga. „Izabrala je žutu boju zbog kose junaka! Nije im nacrtano gde prestaje čelo, a počinje kosa, pa je animator izabrao žutu jer liči i na boju lica i boju kose“.

IME IZA OBLAKA JE VAŽNO…

Na početnoj špici vidite prezime junaka serije kako izranja iz oblaka. Rejs je rekao da u trenutku kada nam se otkriva ime serije i čuvene porodice vidimo tek polovinu reči dok izranja iz oblaka „The Simps“ što je namerno urađeno kako bismo imali vremena da shvatimo da je reč o jednostavnim, tačnije priglupim ljudima, koje na kraju i gledate tokom serije. ‘Simps’ je skraćenica za ‘simpletons’ – glupe ljude“.

 

ZAŠTO SPRINGFILD?

 

Rejs je u knjizi objasnio je da ime grada pozajmljeno iz hit sitkoma pedesetih „Father knows best“, kao i da, „prema rečima kreatora serije“ zvuči dosadno kao što bi i trebalo. O lokaciji grada je napisao „da ima okean na istoku i na zapadu“. „U jednoj seriji smo rekli da je istočni Springfild veličine tri Teksas, a u drugoj vidimo Homer koji ujutru čisti sneg ispred kuće, a uveče pije limunadu u ležaljci u dvorištu“.

Rejs piše da je Sem Sajmon, koautor serije zapravo osmislio Simpsonove, a onda to podelio s Metom Groningom, koji je prikupio svu slavu kao kreator.

Sajmon, koji je preminuo 2015. godine, napisao je epizodu „Flaming Moe’s“ u kojoj Homer slučajno smućka koktel koji je Mo potom prodavao kao blesav i prikupio svu slavu. Homer poludi i uništi recept i šansu da obojica zarade milione.

 

 

TAJNA EPIZODE S MAJKLOM DŽEKSONOM

Kralj popa je gostovao u Simpsonovima 1991. godine, a gledaoci su mogli da uživaju u njegovom glasu polovinu vremena… Iako je snimio dijaloge, Majkl Džekson nije želeo da peva. Tačnije pevuši. Umesto da sam odradi svoj posao, Majkl je na snimanje delova pesama doveo „autorizovanog imitatora“ Kipa Lenona. Kada su ga pitali zašto ne otpeva sam, Majkl je bez mnogo objašnjenja samo rekao: „To je šala za moju braću“.

U SERIJI NE GOSTUJU ONI KOJE KREATORI NAJVIŠE ŽELE!

Tri „Bitlsa“, Stiven Hoking, Elizabet Tejlor, Majkl Džekson… ovo su samo neka od imena koja su pozajmili glas junacima Springfilda. Oni koji nikad nisu pristali da se pojave u seriji, iako su pozivani nekoliko puta su Brus Springstin i Tom Kruz.

Izvor: Mondo

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here