Home Некатегоризовано 5 IDEJA ZA KREATIVNU PROSLAVU DEČIJEG ROĐENDANA

5 IDEJA ZA KREATIVNU PROSLAVU DEČIJEG ROĐENDANA

882
0

Dečiji rođendani su događaji koji su povod za radost za celu porodicu, kao i bliske prijatelje! Iako deca u njima najviše uživaju, naročito slavljenici koji završe sa punim rukama poklona, kutak za odrasle takođe bruji od smeha i zabave.

Roditeljima slavljenika, koji su glavni i odgovorni za organizaciju, dečiji rođendan je i razlog za razmišljanje o tome kako razbiti monotoniju i prirediti nešto drugačiju proslavu. Šta poslužiti, kako dekorisati prosotor i na koji način animirati decu ove godine? Pitanja se samo gomilaju!

No, uz malo kreativnosti i dobre ideje – i ovaj deo može da protekne lako i zabavno! Istražili smo umesto vas i 5 ideja za kreativnu proslavu dečijeg rođendana!

#1 UMESTO TORTE – SLATKO KROFNASTO IZNENAĐENJE BIĆE HIT NA PROSLAVI DEČIJEG ROĐENDANA 

Ne brinite, duvanje svećica se podrazumeva! Ali zašto bi svećice morale da budu na torti?

Slatki ketering ispunjen najsočnijim krofnama predstavlja idealno rešenje za dečije rođendane. Prvo, ukus krofni obožavaju sve generacije, a drugo – pa, toliko su lepe i fotogeni0čne da praktično predstavljaju deo rođendanske dekoracije! Deca će se oduševiti kada na sto iznesete tortu od krofni umesto očekivane torte, a ništa manje iznenađenje nećete izazvati ni kod odraslih gostiju!

Slatki keternig sa krofnama dovoljno je da naručite nekoliko dana ranije, pa sa spiska zadataka za organizaciju možete precrtati ovaj – podrazumevajte da je rešen, i to na vrlo kreativan nacin!

#2 NAPRAVITE TEMATSKU PROSLAVU ZA DEČIJI ROĐENDAN 

Koji je omiljeni crtani film vašem mališanu ili mališanki?

Zašto cela proslava rođendana ne bi bila upravo u tom duhu? Možete osmisliti dekoraciju, pustiti muziku iz crtaća, pa čak i garderobu slavljenika bojama ili čitavim kostimom prilagoditi glavnom junaku iz filma!

Tema, pritom, ne mora nužno da bude inspirisana crtaćem, nego recimo – rođendan sa temom dzungle, sa temom mora i podvodnog sveta, ili prožet duhom odredjene zemlje ili grada, takođe može da bude sjajno rešenje.

Ako se malom rođendancu možda dopada Francuska, i sve što je video i čuo o ovoj zemlji, napravite mali Pariz od svog doma ili prostora za proslavu, poslužite kroasane i puštajte dečije pesmice na francuskom jeziku – eto vama kreativnog i zanimljivog slavlja!

#3 KREATIVNA RADIONICA NA ROĐENDANU NAJBOLJE ĆE ANIMIRATI MALIŠANE 

Nabavite prazne papire, bojice, kolaže i tempere! Samo nemojte zadavati posebne zadatke za crtanje, jer će to decu podsetiti na časove likovnog! Dajte im potpunu slobodu i prepustite na nacrtaju šta oni žele.

Pošto su okupljeni povodom rođendana – možemo se kladiti da će većina nacrtati upravo slavljenika ili mu napisati čestitku preko veselog crteža, a od toga, nema lepšeg poklona!

Ovako ce deca biti animirana dobar deo proslave, dobiti priliku da iskažu kreativnost, a pritom se odlično zabavljati. Ovo je vrlo neobičan i upečatljiv način da ih zabavite, pa će rođendan sigurno još dugo biti prepričavan.

#4 NAPRAVITE DEČIJI ROĐENDAN U PRIRODI 

Iz nekog razloga, proslave rođendana konstantno pravimo u zatvorenom prostoru, čak i kada su napolju idealni prolećni ili letnji dani. A ako razmislimo, videćemo da deca najviše uživaju upravo u aktivnostima napolju, prevashodno parku, ali i bilo kom drugom prirodnom okruženju.

Organizujte piknik, raspalite roštilj, nabavite frizbi, lopte, i napunite se entuzijazmom i dobrom energijom.

Deca će se igrati i bez ikakve asistencije roditelja i sasvim sigurno uživati tokom celog dana. Za odrasle organizujte adekvatno mesto za sedenje i nabavite dovoljno hrane i pića. Svi smo željni lepo provedenog vremena napolju, pa će vam i prijatelji biti zahvalni na ovakvoj proslavi rođendana!

#5 OSMISLITE ZANIMLJIVE IGRE ZA DEČIJI ROĐENDAN 

Ako želite da kreirate zabavu, zašto ne biste upravo vi osmislili koje će se igrice igrati tokom proslave dečijeg rođendana?

Evo nekoliko ideja dečijih igrica koje koriste i profesionalni animatori:

  • Limbo dance – uz muziku deca prolaze ispod štapa koji je u horzontali. Kako krug dece prođe, tako se štap sve više spušta. Prilikom prolaska ispod, dete ne sme pipnuti štap, inače ispada iz igre. Pobednik je onaj ko poslednji ostane u igri!
  • Između dve vatre – igra koja je najbolja za dečije rođendane na otvorenom. Deca se dele na dve ekipe, a svaka ima svog kapitena. Ekipe su u središtu, a kapiteni sa strane gađaju ekipe suparničkog tima loptom. Dete koje pogodi lopta ispada iz igre. Pobednik je ekipa koja prva izbaci sve igrače suparničkog tima.
  • Zmijice – povlačenje kroz lastiš na raznorazne načine! Ovde možete da bude maksimalno kreativni, lastiš daje ogromne mogućnosti za improvizaciju.
  • Šarena jaja – igra u kojoj jedno dete, najbolje slavljenik, ima ulogu gosta. Druga deca su jaja i pre pocetka igre govore voditelju koje su boje. Dete u ulozi gosta dolazi do voditelja i kaže: „Kuc, kuc, treba mi jedno jaje!“, voditelj odgovara: „Koje boje?“. Gost bira boju, a dete čija je boja počinje da beži. CIlj je da gost uzme svoje jaje tako što će sustići dete.

Igrica je na pretek, a vaše je samo da ih rasporedite što bolje i osmislti tok i pre nego što proslava počne!

Uvrstite barem jednu od ovih ideja u sledeći dečiji rođendan i odusevićete slavljenika, ali i sve druge goste! Uživajte u igri! 

SAŠA BOOKS

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here