Home Info 28.03. – MEDJUNARODNI DAN BAKA! SREĆAN JE ONAJ KOJI IMA BAKU! ZAGRLITE...

28.03. – MEDJUNARODNI DAN BAKA! SREĆAN JE ONAJ KOJI IMA BAKU! ZAGRLITE SVOJU BAKU I ČESTITAJTE JOJ PRAZNIK!

1653
0

Tako kratka reč kao što je „baka“ krije tako mnogo ljubavi…

Kada pomislite na svoju baku, verovatno pomislite na detinjstvo. One imaju neku neverovatnu „moć“ da učine da se u osećate voljeno i bezbedno, pa možemo slobodno da kažemo da su nezamenjive.

Evo zašto ništa ne može da zameni baku.

Više vole baku nego mamu?

Čak i ako ste nekad prevrtali očima jer vam baka stoti put priča istu priču koju već znate napamet, za nekoliko godina, kada više ne bude sa vama, setićete je se mnogo češće nego što možete da zamislite.

Nasmejaće vas kada se setite kako vaša baka nikad nije mogla da shvati kako funkcionišu mobilni telefoni ili Internet, sećaćete se neke poučne priče i zahvaljivati što vam je dala mudar savet kad se nađete u teškoj situaciji.

Bake su veoma posebne, pa ne čudi što neka istraživanja pokazuju da one imaju sve veći uticaj na porodicu i da su deca, zbog toga što su mama i tata zauzeti, sve vezaniji za svoje bake.

A toj posebnoj vezi između baka i unuka doprinose one svojih ponašanjem, toplinom i ljubavlju koju vam pružaju. Kad malo razmislite, većina baka se prema svojim unucima ponašaju kao da su oni dobitnici Nobelove nagrade samo zato što dišu.

I ne mislimo to ni u kakvom negativnom smislu, već ističemo da samo bake mogu da budu tako ponosne na prvi dečji crtež, na prve reči, prvu dečju pesmicu… One o svojim unucima govore kao da su sledeći Pikaso, neki poznati glumac ili naučnik jer veruju u njih.

Izvor: Mondo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here